365 historier i hele Aarhus

Dato: 23. juni 2014, kl. 00:00
Sted: Aarhus

Kender du historien om sølvskeen, der forelskede sig i et hårdt søm? Eller historien om tanden, der vidste mere end det menneske, der havde den i munden? Eller om bogstavet, der ikke ville med i en bog? Eller den om fisken, der kender alle verdens hemmeligheder?

Det kan du og mange andre komme til, når udstillingen 365HISTORIER af Louis Jensen finder sted på Godsbanen og flere hundrede andre steder i Aarhus og omegn i april-juni 2014.

BYEN INVADERES AF HISTORIER

365HISTORIER af Louis Jensen er det første 365TEKSTER-projekt, som kan opleves i byrummet. Her sættes 365 historier, for børn og voksne, i glas og ramme og udstilles i første omgang på Godsbanen i Aarhus i april. Derefter vandrer de 365 historier ud i folks private hjem, i lægeventeværelser, hos frisører, på caféer, skoler, supermarkeder, fitnesscentre og døgnkiosker. Hér er de udstillet i to måneder, frem til 23. juni.

I forbindelse med udstillingen er der trykt to postkort og en mulepose med tekster fra udstillingen.

De 365 historier stammer fra den aarhusianske forfatter Louis Jensens anmelderroste bogserie, som henvender sig til børn og andre læsere med et nysgerrigt sind. Den første, Hundrede historier, udkom i 1992. Der er indtil nu udkommet ni bøger med hundrede historier i hver, og den seneste er netop blevet indstillet til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. I alt vil Louis Jensen skrive 1001 historier.

SÅDAN FÅR DU EN TEKST MED HJEM

Vil du have én af de indrammede tekster hængende, så kom forbi Aarhus Litteraturcenter alle hverdage frem til 1. maj mellem kl. 10.00-15.00. Du kan låne værket frem til den 23. juni, hvor det skal returneres på Godsbanen.

FRIVILLIGE SØGES

Vil du være med til at fylde byen med litteratur? Så meld dig som frivillig til at placere de indrammede tekster i butikker m.m. Skriv til os på 365tekster@gmail.com

OM LOUIS JENSEN

Louis Jensen (f. 1942) er oprindelig uddannet arkitekt. Bosat i Aarhus. Han debuterede som forfatter i 1970 med digte i Hvedekorn og skriver i dag for både børn og voksne. Louis Jensen har modtaget en lang række priser og legater, blandt andet Statens Kunstfonds livsvarige ydelse, og flere af hans meget anmelderroste børnebøger er oversat til en række sprog, senest tysk.

OM 365TEKSTER

365TEKSTER arbejder med formidling af litteratur på nye måder og uden om bogformatet. 365TEKSTER gentænker litteraturens udgivelsesformer og undersøger, hvordan tekst som kunstform kan formidles på nye måder og dermed nå nye læsere, lyttere og betragtere. Projektet indledtes i 2013 og kulminerer i 2017. Bag 365TEKSTER står Litteraturen på Scenen og Aarhus Litteraturcenter.