Festoplæsning og sæsonafslutning

Dato: 24. maj 2013, kl. 20:00

Litteraturen på Scenen afslutter forårssæsonen med en festlig oplæsningsaften i Aarhus Litteraturcenters lokale på Godsbanen.

Kristian Bang Foss dansk forfatter, uddannet fra Forfatterskolen i 2003. Har undervist i litteratur på Ask Højskole og Testrup Højskole. Han blev i 2006 tildelt et arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Kristian Bang Foss er aktuel med romanen Døden kører Audi.

Ursula Andkjær Olsen drønede ind i danskernes litterære bevidsthed med digtsamlingen Ægteskabet mellem vejen og udvejen fra 2005. Med formidabelt ordgøgl og musisk sans for sprogets magt og muligheder trækker hendes unikke stemme lyrikken ud i dagslyset og verden og politikken ind i lyrikken. Erkendelsesmæssige svingninger og krystalklare paradokser følges ad i hendes tekster – det er store bedrifter, der er på spil. Andkjær Olsen er uddannet fra Forfatterskolen 1999 og aktuel med digtsamlingen Det 3. årtusindes hjerte fra 2012.

Thomas Boberg debuterede med digtsamlingen Hvæsende på mit øjekast i 1984 og har siden opnået bred anerkendelse med rejseerindringerne SølvtrådenMarokkansk MotivAmericas og Invitation til at rejse. Boberg har været indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris to gange. I 2000 for rejsemindebogen Americas og i 2006 for digtsamlingen Livsstil. I 2012 modtog han Det Danske Akademis Store Pris.

Bar: billig
Husk: kontanter