Karen Blixens kønsballade

Dato: 25. april 2014, kl. 19:00

I forbindelse med Forskningens Døgn inviterer Homoparnasset ogLitteraturen på Scenen til et foredrag med lektor, mag.art og ph.d Dag Heede om Karen Blixens kønsballade.

Entre: 10,-
(går ubeskåret til dækning af Dags transport)

Ingen tilmelding. Du møder blot op. Men vis gerne, at du deltager på facebook.

”Men hvad med Perversiteten? Ordet er grimt, men der finder intet andet, naar man skal betegne den Kendsgerning, at der i de syv Fortællinger ingen normale Mennesker findes!" Således skrev en forarget anmelder i 1935 om "Syv fantastiske Fortællinger". Han havde fuldkommen ret: Bogen er et erotisk eksperimentarium, hvor identitet, køn og seksualitet konstant forhandles og genforhandles.

Dette er i årtier blevet ignoreret af den danske Blixen-forskning, som ærbødigt og kønsforskrækket har overfokuseret på biografien. Med Judith Butlers skelsættende bog "Gender Trouble" fra 1990 og hele queerteorien leveres et teoretisk begrebsapparat til at opfange og beskrive udfordrende og oversete aspekter af forfatterskabet. Foredraget vil fokusere på kønsballaden i især Blixens tidlige forfatterskab og kaste et nyt og uforfærdet blik på de kendte tekster.

Du må medbringe dine egne drikkevarer (også alkohol) eller foresyne dig hos Thorvalds på Godsbanen.

Arrangementet foregår i Vogn 1 på Godsbanen. Se et kort over Godsbanen her.