LIPS præsenterer tre debutanter fra forlaget Kronstork

Dato: 16. september 2015, kl. 21:00

Litteraturen på Scenen præsenterer, med gratis entré:

Victor Boy Lindholm:

Forlaget Kronstork skriver: Victor Boy Lindholm er Kronstorks nye GULDDRENG. GULD er en fest i det hvide sprog på overfladen af alt det, der skinner i vores smil. GULD er skammen over globaliseringen, de sorte tåre, der følger med turistens blik. GULD er sølv og turkis.

”Den hedder GULD, fordi metallet materialiserer et skødeløst forhold til den verden jeg er i. Guld er dekadent, men det er også hverdag. Ligesom livet i den vestlige verden.”

Nelly spiller hiphoppens gyldne æstetik i digtsamlingen. Han bærer smykker og dollargrinet, men han er alt andet end farlig. Han er hip hop til den hvide mellemklasse. Kapitalismen, der tager integriteten fra musikken. Og det er lige præcis det, samlingen er optaget af. Eller som Victor Boy Lindholm siger:

“Vi er postnaturen og fatter det ikke. Vi har kun miljøet og magten og er ligeglade. Jeg vil hellere drikke flere drinks end at forholde mig til den rolle jeg kunne have i verden.”

Følg med på Victors blog: http://jegkiggerpaamaanenogsigervadsaa.dk/

Rolf Sparre Johansson:

Forlaget Kronstork skriver: Søvn er en digtsamling om at blive far.
Det er digte fulde af omsorg, kærlighed og frustration. Det er digte om at sidde hele natten og synge Postmand Per, fordi ens barn ikke kan sove. Det er digte om at elske. Og om ikke at kunne mere, men alligevel blive ved.

Der er en særlig enkelhed i Rolf Sparre Johanssons digte. Og et særligt blik på, hvad det vil sige at blive forælder, at blive far, idag. Mellem bleskift og fodbold på 3+. Mellem idealet om et ligeværdigt forældreskab og den konkrete virkelighed, hvor de traditionelle kønsrollerne indimellem er svære at undslippe. Og så er bogen selvfølgelig poesi.

Med Søvn debuterer Rolf Sparre Johansson med en bog, der gør op med den idylliske forestilling om at få børn. Det er ikke altid let. For hvad stiller man op, når man står midt i afmagten?
Natten er lang. Den mørke morgen er længere.
Rolf Sparre Johansson er født i 1985.
Følg med på Rolfs blog: http://www.rolfsparre.dk/

Martin Snoer Raaschou:

Forlaget Kronstork skriver: I modsætning til flere af sine jævnaldrende interesserer Martin Snoer Raaschou sig i sine debutdigte i Blå himmel hver dag for eksistentialerne – for døden, skabelsen, myterne, meningen.

Med omsorgsfuldt nærvær og en næsten religiøs humor bliver meningsløsheden udfordret af den mærkværdige og konkrete virkelighed. En krage, der snowboarder på et tag. Et brød der bages. Græsstråenes fælles plan om at vokse.

De fem langdigte i samlingen er skrevet i et enkelt og ligefremt sprog, der giver mindelser om digteren Svend Johansen.

Martin Snoer Raaschou er uddannet forfatter fra Forfatterskolen (2006). Han var en del af digterkollektivet Koordinat, læser psykologi ved Syddansk Universitet og er pt bosat i Kathmandu, Nepal.

Følg med på Martins blog: Omvendt hammer: http://omvendthammer.dk/

VÆRT: MADS MYGIND