LYD+LITTERATUR FESTIVAL 2012

Dato: 27. april 2012, kl. 20:00

Lyd+Litteratur er en festival i spændingsfeltet mellem litteratur, musik og lydkunst.

Festivalen blev grundlagt i 2002 og arrangeres af Musiktidsskriftet Geiger og Litteraturen på Scenen.

Oplev blandt andet Alessandra Eramo (DE/IT), Jomi Massage & Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Ghost Flute & Dice, Viggo Madsen & Basiru Suso, Pablo Llambias & Wazzabi, Preslav Literary School (UK/DE), Mute Swimmer (UK), Cia Rinne, Peter Laugesen & Singvogel, Rasmus Graff/Tobias Kirstein/Johns Lund, med mange flere.

Aftenens program

Alessandra Eramo (IT)
Preslav Literary School (UK)
Rasmus Graff/Johns Lund/TR Kirstein
Heidi Mortenson

Alessandra Eramo (IT)
Alessandra Eramo (IT) arbejder i feltet mellem performance, musik, lydpoesi og visuel kunst og var tidligere kendt under kunstnernavnet Ezramo. Hun er uddannet i klassisk sang og klaver, men kombinerer sin klassiske baggrund med en stærkt eksperimentel tilgang – ofte orienteret omkring det stedspecifikke og den interaktive relation til publikum. Hendes imponerende stemme kombineres med field recordings, elektronik og et væld af akustiske instrumenter og lydobjekter i en stærk fusion af poesi, lyd og visuel performance. Til Lyd+Litteratur optræder hun med værket Poetophonie – der både fremføres som liveversion i Aarhus og København samt vises i en filminstallation på festivalen.

Heidi Mortenson
Heidi Mortenson er et af de mest interessante navne på den danske elektroniske musikscene. Med en fortid i Barcelona og Berlin står Mortenson bag en mængde roste udgivelser, der hvor popmusikken møder det eksperimenterende elektroniske. Mortenson har senest udgivet den roste ep Mørk, hvor hun for første gang kaster sig ud i det danske sprog. En dyster og kropslig poesi. Resulatet er på alle måder overbevisende.

Preslav Literary School
Preslav Literary School (UK) byder på live-collager af bånd med fundne fragmenter, løsrevne spoken word-stykker, hverdagslyde og støj. Bag navnet gemmer sig den engelske lyd-, medie- og ordkunstner Adam Thomas, der nu er bosat i Berlin, hvor han arbejder med lyde, erindring og stemmer i et særligt krydsfelt mellem radiomontage, journalistik og mediekunst. På Lyd+Litteratur 2012 optræder Preslav Literary School for første gang i Danmark, og endda med et værk skabt specielt til lejligheden - et værk, der også vil udkomme som download-udgivelse under festivalen.

Graff/Lunds/Kirstein
Rasmus Graff/Johns Lund/TR Kirstein vil på Lyd+Litteratur 2012 ved fælles brug af evner gennemføre en seance for og med lyd og skrift - frit efter hukommelsen:
83 ofre for den forrige hukommelse

Rasmus Graff er digter, kritiker, redaktør og feltudvider. Debut i 2008 med digtet patchwork, som udkom på 28/6, et kollektiv han selv er del af. Seneste udgivelse er Bevægeligt Akkurat sammen med yoyooyoy, Claus Haxholm og Guds Söner.

Johns Lunds er saxofonist og komponist, del af yoyooyoy, Havens Fugle, Fjernsyn Fjernsyn, Gud er Kvinde, m.m. kører spillestedet Mayhem og har netop udgivet anden 7" med Mats Gustafsson.

TR Kirstein er med i Lights People, Jørgen Teller & The Empty Stairs, fornylig dannet duo med hhv. Pär Thörn og Tony Conrad, deltog med en lydinstallation på Transmediale 2012, Berlin, udstiller i Malmø medio april.