Lyd+Litteratur Festival 2013

Dato: 30. november 2013, kl. 12:00

Efter at have eksisteret i over ti år vil Lyd+Litteratur Festival i 2013 danne rammen for et tværæstetisk heldags-seminar, der belyser de kunstneriske forbindelser mellem lyd og tekst. Seminaret afrundes med en festivalaften med koncerter og performances.

Lyd+Litteratur Festival er den eneste tilbagevendende danske festival, der præsenterer møder mellem litteratur, musik og lydkunst fra ind- og udland. Bag Lyd+Litteratur står Geiger, Radar og LIPS, som sammen ønsker at overraske, inspirere og udvide mulighederne for, hvordan litteratur og musik kan arbejde sammen.

Seminaret, der finder sted om eftermiddagen er gratis. Programmet hertil offentliggøres snarest. Koncertrækken om aftenen på Radar koster 80 kroner (billetter købes i indgangen).

Her er der et kort over Godsbanen.

 

Program //  Seminar

Vogn 1, Godsbanen, kl. 12-17

TBA

 

Program // Koncerter

Radar, Godsbanen, døre kl. 20

Eggs Laid By Tigers

Mouritz/Hørslev

De efterladte

Skammens Vogn

 

Eggs Laid By Tigers er et dansk popband, der af hele hjertet vedkender sig og omfavner arven fra tidligere epokers musik. Eggs Laid By Tigers er det første band, der udelukkende bruger den walisiske forfatter og poet Dylan Thomas' digte som afsæt for sangskrivning. Dylan Thomas ‐ inspirator for utallige sangskrivere, f.eks. Bob Dylan, John Cale og John Lennon ‐ forelskede sig i ord allerede inden han vidste, hvad de betød og kunne. Og på samme måde har Eggs laid by Tigers forelsket sig i kraften og mystikken, der lever, lyser og ånder i Dylan Thomas’ værker.

Mouritz/Hørslev består af sanger/sangskriveren Mads Mouritz og forfatteren og sangerinden Lone Hørslev. Bandet hører rent lyrisk til et af DK's mest interessante navne, og det er derfor rart, at de fire år efter udgivelsen af "Blik, Bang Bang" endelig er klar med deres tredje album, hvor de i øvrigt har lagt duoformatet bag sig. Som altid er der tekstmæssig guf af den finurlige og udkrængende slags at hente på "Allermindst Dig Selv", der som noget nyt i vid udstrækning cirkulerer om hjemløshed, og som ellers på sofistikeret vis behandler størrelser som ensomhed, savn og kærlighed.

De efterladte er Michael Lund (musiker og komponist), Peter H. Olesen (sanger og sangskriver). Duoen har spillet sammen i snart 15 år. De første mange år i en anden konstellation, nemlig Olesen-Olesen, hvor Peter var dén Olesen, som sang og skrev teksterne - og Michael var den lydhøre og trofaste akkompagnatør. 
Efter at Olesen-Olesen stoppede i 2007 er der kommet andre boller på suppen. Michael og Peter har siden da arbejdet ligeværdigt sammen under navnet. De efterladte får på aftenen følgeskab af musiker og producer og Boi Holm, der har produceret og medvirker på den stærkt roste plade "Alvorsord og etagevask", der udkom i september.

Skammens Vogn er minimalister og naivister af en slags, man sjældent støder på herhjemme, men fra fremmede breddegrader påkalder sig slægtskab fra bl.a. Jonathan Richman og Daniel Johnstone. Teksterne er absurdistiske, men konkrete og ikke surreelle. Mærkelige glimt fra verdens hverdagsliv senet som et stykke med ribbensteg. Det nyeste album, "Asfalt", udkom for kort tid siden.