LYD+LITTERATUR – OPTAKSARRANGEMENT

Dato: 06. maj 2010, kl. 16:00

Søren E. Jensen og Konrad Korabiewski/Litten åbner dette års Lyd+Litteratur-festival på Hovedbiblioteket i Århus. Arrangementet vil desuden byde på smagsprøver på alt det spændende, man kan opleve på festivalen fra den 13. til 16. maj i både Århus og København.

 

PROGRAM

Lyd+Litteratur optaktsarrangement på Hovedbiblioteket, Århus

Op til selve Lyd+Litteraturfestival, der foregår den 13. - 16. maj, afholdes 6. maj en tyvstart på festivalen med både foredrag og koncert på Hovedbiblioteket.

16.00: Åbningstale med smagsprøver på festivalen
16.15 Søren E. Jensen
17.00 Konrad Korabiewski & Litten feat. Roger Döring (D)

Søren E. Jensen

Søren E. Jensen giver smagsprøver på sin bog/cd-udgivelsen Jørgen Ingmann og digterne, hvor han har sat en lang række danske digtere sammen med Jørgen Ingmanns guitarmusik.

Konrad Korabiewski og Litten spiller sammen Roger Döring en koncert, hvor de præsenterer deres kommende bogprojekt, Påvirket som kun et menneske kan være.

Arrangementet finder sted fra 16-18 i Salen på Hovedbiblioteket. Festivalarrangører Robert Christensen og Rasmus Steffensen vil byde velkommen og introducere til festivalens idé og årets program. Herefter bydes der på foredrag ved forfatter og radiojournalist Søren E. Jensen, som vil præsentere sit seneste projekt, Jørgen Ingmann og digterne, der udkom på Forlaget Vandkunsten i 2009. På udgivelsen, der er en kombineret bog og cd, har Søren E. Jensen sat guitarspil af Jørgen Ingmann op mod oplæsninger af 19 af Danmarks fremmeste digtere – bl.a. Nicolaj Stochholm, Per Højholt, Søren Ulrik Thomsen, Inger Christensen og Naja Marie Aidt. Søren E. Jensen vil fortælle om arbejdet med musik og litteratur og vil selvfølgelig give godt med eksempler.

Læs en anmeldelse af udgivelsen her: www.geiger.dk/anmeldelser/anmeldelse.php?id=3342

Konrad Korabiewski & Litten feat. Roger Döring (D)

Efter foredraget er der audiovisuel koncert med Konrad Korabiewski & Litten feat. Roger Döring. Lydkunstner Korabiewski og billedkunstner Litten har gennem lang tid arbejdet på det fælles værk, Påvirket som kun et menneske kan være, der snart udkommer på Geiger Records. Udgivelsen er en nyskabende flermedial udgivelse, hvor ord, billede og lyd blandes i et eksperimenterende bogformat, der afspiller musikken, når man bladrer i bogen. Hør om projektet og hør, hvordan Korabiewski og Litten arbejder med udtrykket i koncertformen. Til koncerten suppleres de af den tyske musiker Roger Döring, der også medvirker på Påvirket som kun et menneske kan være. Döring har opnået stor kunstnerisk anerkendelse for sit musikalske arbejde i feltet mellem jazz, kammermusik og elektronisk musik, bl.a. i duoen Dictaphone.

Der er fri entré.