LYD+LITTERATUR PÅ SPOT

Dato: 23. maj 2009, kl. 00:00

I år har vi den helt store fornøjelse at kunne præsentere Skammens Vogn, MikkelModulererMarius, T.S. Høeg, Red Shifter og Jørgen Teller/Lars Skinnebach. Følg med på www.lydpluslitteratur.dk

Arrangementerne er en del af SPOT Festivalen. Har du billet til SPOT, kommer du gratis ind til Lyd+Litteratur-arrangementerne. Se www.spotfestivalen.dk for priser for hele SPOT Festivalen. Det er også muligt kun at købe adgang til Lyd+Litteratur-delen. Disse billetter sælges ved indgangen til Kammermusiksalen i Musikhuset.

Sted: Kammermusiksalen, Musikhuset.
Pris: 100 kr.

15.00 – Jørgen Teller/Lars Skinnebach
16.15 – T.S. Høeg
17.45 – Red Shifter
19.00 – MikkelModulererMarius
20.30 – Skammens Vogn

 

PROGRAM

Skammens Vogn
Skammens Vogn har på to albums opdyrket en finurlig og skævvinklet blanding af musik og litteratur. Trioen – bestående af Oliver Hoiness, Jacob Millung (Moi Caprice) og forfatteren Nikolai Zeuthen – trækker et helt eget naivistisk/dadaistisk spor, der i lige dele blander skæv indierock, folk, technopop og børnesange og har begejstret både anmeldere og Det Elektriske Barometers lyttere.
www.skammensvogn.dk

MikkelModulererMarius
Hos MikkelModulererMarius veksler oplæsning med rap og sang, mens musiksiden på opfindsom vis byder på et overskud af hiphop, electronica, jazz, dub og virkelighedens lyde. Duoen – bestående af electronicamusikeren Mikkel Meyer og forfatteren Marius Nørup-Nielsen – samler på debutalbummet, Ka’ du lege!?, litteratur og musik på nye, overraskende og meget gennemførte måder.
www.myspace.com/mikkelmodulerermarius

Red Shifter
I 2005 inviterede Lyd+Litteratur-festivalen forfatteren Jeppe Brixvold og gruppen Red Ink til at indgå et samarbejde, som de siden har videreudviklet, og i dag spiller trioen under navnet Red Shifter. Her flettes Brixvolds egensindige prosa ind i et kroget univers af afbarkede folk-melodier, langsomme guitardroner og raslende legetøjsinstrumenter. Et mørkt og smukt univers, der fanger lytteren ind på hypnotisk vis.
www.myspace.com/redshifterredshifter

Jørgen Teller & Lars Skinnebach
Musikeren Jørgen Teller og digteren Lars Skinnebach blev bedt om at arbejde sammen til Lyd+Litteratur-festivalen i 2008. Siden har de fortsat samarbejdet og spillet en række koncerter i ind- og udland. Duoen har udviklet et velkomponeret, støjende og aggressivt udtryk, hvor ord og lyd spændes ud imod hinanden i et frenetisk lydbillede.

T.S. Høeg
T.S. Høeg er kendt for sine særegne performances, der forbinder recitationer og halsbrækkende råberemser med musikalsk ledsagelse bestående af alt fra keyboards over båndoptagere til rejsegrammofoner – sågar en saxofonsolo, hvis det hele spidser til. Høeg er en ener på den danske kunstscene og har både skrevet digte, noveller og romaner samt udgivet musik i bl.a. Cockpit Music, Somesax og Dane T.S. Hawk & his Great Mongo Dilmuns.

PS. Der er mere musik og litteratur på SPOT Festivalen den 22/5, hvor Er de sjældne spiller. Bandet er aktuelle med albummet "Lyserød lyseblå beige", der er udkommet i Lyd+Litteratur-serien på Geiger Records. Albummet har tekster af Lone Hørslev og musik af Solveig Sandnes. Adgang til denne koncert kræver billet til SPOT Festivalen.
www.myspace.com/erdesjldne

Entré: 100