Oplæsning i Paradis #1

Dato: 27. februar 2013, kl. 20:00

Lars Skinnebach er en af de mest nyskabende, originale kunstnere, der er. Hans bøger nyder bred anerkendelse, han modtog i 2009 Montanas Litteraturpris, for sin digtsamling Enhver betydning er også en mislyd, der kan siges at runde en trilogi af, der blev påbegyndt i 2004 med I morgen findes systemerne igen og videreudbygget i 2006 med Din misbruger. Skinnebach er kritisk, polemisk og kompromisløs, således også i sin yderst særegne oplæsningsstil, der har etableret ham som en af sin tids mest interessante performere. Han optræder i flere musikalske sammenhænge med sin digtning (og saxofon).

Glenn Christian er digter, debuterede med digtsamlingen Det hjemlige i 2008 og har flere digtudgivelser på samvittigheden, senest Fabriksnoter, der udkom i 2012. Glenn Christian færdiggjorde sin uddannelse på Forfatterskolen i 2007 og har siden da bidraget til adskillige tidsskrifter, såvel som han er en flittig (og dygtig!) oplæser til diverse litteraturarrangementer. Han er - med en enkelt undtagelse - udgivet på det Århus-baserede forlag Edition After Hand.

Majse Aymo-Boot er uddannet fra Forfatterskolen i 2000 og fungerer i dag - udover sit virke som forfatter - som redaktør på Forlaget Basilisk. Hun modtog i 2010 Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat og er aktuel med den spørgende og anmelderroste digtsamling Spørgsmålene, som består af 672 underfundige, tankevækkende og humoristiske spørgsmål, der går tæt på læseren - hvem end læseren er.

Vært:
Digteren Mads Mygind er medarrangør af oplæsningsrækken, i foreningen Litteraturen På Scenen, som står bag en lang række forskelligartede litteraturarrangementer. Han udgav i 2010 pamfletten Tilbage er et sart pulver af oprør og debuterede i 2011 med digtsamlingen Før vi har set os omkring, begge på forlaget Edition After Hand. Han har modtaget legater fra Statens Kunstfond, Statens Kunstråd og Århus Kommune for sine værker, og er selv en anerkendt oplæser med sin rytmiske, tempofyldte oplæsningsstil.

Mellem hver forfatters oplæsning vil der være mulighed for at forsyne sig i baren.

Billetpris: 50 kr.
Studerende: 40 kr. (fremvis blot dit studiekort ved afhentning af billet i biografen, så kan du få rabat)