Oplæsning i Paradis #2

Dato: 27. marts 2013, kl. 20:00

Christina Hagen: 
Christina Hagen blev i 2006 færdig på Forfatterskolen og udgav i 2008 novellesamlingen Sexdronning. I 2010 udkom brevromanen 71 breve til M, skrevet med udgangspunkt i en række korrespondancer med indsatte i danske fængsler. Det er ofte tabuiserede emner, Hagen skriver om, således også i sin seneste bog White Girl, som udkom sidste år, for hvilken hun vandt Albertineprisen. Bogen består af bearbejdede postkort, skrevet af hvide, danske turister, om deres oplevelser i udlandet, især med de lokale mennesker de møder (og ikke forstår). Hun modtog i 2010 Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.

Naja Marie Aidt: 
Født i Grønland men kom som syvårig til Danmark og voksede op i København. I 1991 debuterede hun med digtsamlingen Sålænge jeg er ung, fulgt op af endnu to digtsamlinger, der tilsammen kan siges at udgøre en trilogi, de peger i al fald alle tre på den proces det er at blive voksen, at gå fra at være pige til at være kvinde, med alt hvad det indebærer. Hun har siden udvidet sin praksis og har således bl.a. udgivet børnebøger, dramatik og novellesamlingen Bavian, for hvilken hun i 2007 vandt Kritikerprisen og Nordisk Råds Litteraturpris. Hun er oversat til flere sprog og har modtaget adskillige øvrige priser.

Cecilie Lind:
Cecilie er et sandt digterisk talent i fuld fart frem! Hun udgav i 2010 den lille, viltre, håndlavede tekstsamling Ulven åd min eyeliner på forlaget Organiseret Vold Begået Imod Den Almindelige Tale. Siden blev hun elev på Forfatterskolen hvor hun til sommer bliver færdig, alt imens hun flere gange har bidraget til det hæderkronede lyriktidsskrift Hvedekorn. Sidste år udkom hun med Dughærget pupil accelererer tusmørke, en legende, nogle steder surrealistisk samling tekster, der betegnes som "usagn". Disse usagn fremstår eventyrlige, ordspillende og særdeles dynamiske.

Vært: 
Digteren Mads Mygind er medarrangør af oplæsningsrækken, i foreningen Litteraturen På Scenen, som står bag en lang række forskelligartede litteraturarrangementer. Han udgav i 2010 pamfletten Tilbage er et sart pulver af oprør og debuterede i 2011 med digtsamlingen Før vi har set os omkring, begge på forlaget Edition After Hand. Han har modtaget legater fra Statens Kunstfond, Statens Kunstråd og Århus Kommune for sine værker, og er selv en anerkendt oplæser med sin rytmiske, tempofyldte oplæsningsstil.

Mellem hver forfatters oplæsning vil der være mulighed for at forsyne sig i baren.

Billetpris: 50 kr.
Studerende: 40 kr. (fremvis blot dit studiekort ved afhentning af billet i biografen, så kan du få rabat)