Oplæsning i Paradis #20

Dato: 25. marts 2015, kl. 21:00

LIPS præsenterer denne aften tre kunstnere, som er tilknyttet et århusiansk forlag, et århusiansk tidsskrift og en århusiansk kunstinstitution.

-------------------------------------------------------------------

De tre er Carsten Rene Nielsen, Jens Kæmpe og Nat Bloch Gregersen:

Carsten Rene Nielsen er forfatter, særligt kendt for sin lyriske prosa, sin prosaiske lyrik. Han udgav senest kortprosabogen ”Dobbeltgængeren fra Randers”, på forlaget Jorinde & Joringel (2012).
Carsten er uddannet cand. mag. i dansk og kunsthistorie. Han debuterede i 1989 med digtsamlingen “Mekaniker elsker maskinsyerske” og modtog samme år Michael Strunge-prisen. Var redaktør og udgiver af litteraturtidsskriftet “Ildfisken” fra 1991 til 2005 og har undervist i litteratur og kreativ skrivning på en lang række højskoler, gymnasier og folkeskoler. Modtog Statens Kunstfonds 3-årige stipendium 1999.
Carsten René Nielsen brød igennem med prosadigtene “Cirkler” (1998) og har siden hovedsageligt arbejdet med denne form, bl.a. i bøgerne “Enogfyrre dyr” (2005) og “Husundersøgelser” (2008), hvor rammen for digtene i sidstnævnte er Trøjborg og Skovvejskvarteret i Aarhus.
Carsten René Nielsens digte er oversat til flere sprog, bl.a. tysk og italiensk, men er uden for Danmark først og fremmest publiceret i USA, hvor hans udvalgte prosadigte udkom i 2007 under titlen “The World Cut Out with Crooked Scissors”. “Husundersøgelser” udkom i 2011 med titlen “House Inspections”. Hans digte er desuden trykt i en lang række tidsskrifter, bl.a. “Agni” og “The Paris Review”.
Digteren har modtaget en række priser og legater: Michael Strunge-prisen 1989, Produktionspræmie fra Statens Kunstfond 1989 og 1992, J. P. Lund og Hustrus Forfatterlegat 1994, Statens Kunstfonds 3-årige stipendium 1999, Frøken Suhrs Forfatterlegat 2004, samt flere arbejdslegater fra Statens Kunstfond og Statens Kunstråd.
NB: Læs mere her: http://www.carstenrenenielsen.dk/
Sidste men ikke mindst medvirker Carsten René Nielsen i LIPS' 2017-projekt ATLAS OVER AARHUS, som du kan læse mere om her: http://365tekster.dk/?project=atlas-over-aarhus

Jens Kæmpe er digter og medgrundlægger af udgivelsen Æseløre.
Jens debuterer som digter i det kommende nummer af Hvedekorn.
Om sig selv siger han: Øhm, mig selv! Den var værre. Jens har gået på skrivekunstskolen i to gange et halvt år. Nu loller Jens den for sygt som andre der giver sig i kast med de ædle discipliner: at skrive og at leve.
Om Æseløre siger han: Dog Ear er, udover at være det engelske ord for den mest primitive form for bogmærkning, den oprindelige udgave af Æseløre, som blev startet af Pete Lewis i London. Siden har projektet spredt sig til Cape Town, Berlin og Aarhus. Ideen er at udgive et bogmærke indeholdende litteratur og billeder, indsendt digitalt til hjemmesiden (aeselore.dk) af hvem, som har lyst til at bidrage. Når 40 bidrag er modtaget, udvælges 9 til analog udgivelse. Redaktionen i Aarhus er Abdul Dube, Ishkra Dinkova og Jens Kæmpe.

Nat Bloch Gregersen er 5. årsstuderende ved Det Jyske Kunstakademi (2010-2015),
Hun siger om sin tekstlige kunstpraksis: Tekst indgår som en integreret del af min billedkunstneriske praksis, hvor jeg bl.a. arbejder med oplæsninger og tekstuelt baserede lydværker. Jeg er optaget af vibrationerne i spændingsfeltet mellem ord og billede og en idé om manifestation af tekst som visuelt aftryk på modtagerens indre nethinde. Min tilgang til tekst er tæt forbundet med den fysiske krop og med undersøgelser af stemmen som katalysator for billeddannelse.
Nat Bloch Gregersen har bl.a. præsenteret værker i følgende sammenhænge: 50 årsjubilæum for Det Jyske Kunstakademi (2014), ’ANTI-ASGER’ på Kedlen Showroom (2014), ’SIGNS’ på Antenne Media Gallery (Japan, 2014), ’DAMP SOIL DAMP SOIL’ på Gallery 3F (Japan, 2013), ’OKAY – en oplæsningsserie i og omkring Kamogawa floden’ i samarbejde m. Sara Elggren (SE) (Japan, 2013), ’Christianshavn – kunst i kvarteret’ på Overgaden – Institut for Samtidskunst (2013), Litteraturen på Scenen (2013), SPIRE festival (2013), BarHvaViHar (2013), ’Lungeværk, TORONTO’ i forbindelse med Art Weekend Aarhus (2013), ’The Affected Body’ på Det Jyske Kunstakademi (2012).
Publikationer: ANTI–ASGER, I. I. M. K. S., medredaktør og bidragyder, publiceret v. Det Jyske Kunstakademi, Aarhus (DK), 2014 ON HOLES, i samarbejde m. Sara Elggren (SE), selvpubliceret, Kyoto (JP), 2014 KÆDER AF ORD – på synets kant, i forbindelse med udstillingen ’PÅ SYNETS KANT’ i samarbejde m. Lil Wachmann, selvpubliceret, København (DK), 2013