Oplæsning i Paradis #25

Dato: 14. oktober 2015, kl. 21:00

Litteraturen på Scenen præsenterer tre danske dramatikere i oplæsning af egne værker i Øst for Paradis!

Peter-Clement Woetmann:
Peter-Clement Woetmann debuterede i 2005 med digtsamlingen 'Heldigvis er skoven blevet væk'. Senest er udkommet bogen '105 Variationer'. I 2006 tog han afgang fra Forfatterskolen. Han er redaktør ved Forlaget Kronstork og ansat som husdramatiker ved Aarhus Teater. Han har været hovedtekstforfatter på krigsballetten 'I føling', der spillede på det kongelige teater og som modtog en reumert i år som årets danseforestilling. Han har netop modtaget Morten Nielsens mindelegat. Til februar debuterer han som dramatiker på Aarhus teater med forestillingen 'Til mine brødre', der handler om krig.

Kristian Husted:
Kristian Husted er en dansk iscenesætter. Efter studier i litteraturvidenskab, tog han en teateruddannelse ved l’École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris (2004-2006). Han har lavet teaterforestillinger med blandt andre Das Beckwerk (Det Ny Menneske, 2009) og Mammutteatret (PPP – Pier Paolo Pasolini, 2009). Med debuterede som iscenesætter med Thomas Iratus.

Kamilla Wargo Brekling:
Koreograf, instruktør og dramatiker. Instruktør på: KVINDE KEND DIN KROP.
Har som instruktør stået bag en lang række teater- og danseforestillinger, blandt andet ”Let’s get Married” på Dansescenen (1996), ”Damer på græs,” Kanonhallen (2002), ”Hej søde natur” på Kaleidoskop (2002) og senest ”Slut” på Republique (2010). Hendes forestillinger tematiserer ofte kønnet, både det ene og det andet og undersøger gerne det såkaldt moderne menneskes muligheder – og, måske ikke mindst, umuligheder. Den nysgerrighed har blandt andet resulteret i trilogien "Krig" på Kaleidoskop (2004), "Undskyld!" (2005) og "PIS" (2007), begge på Det Kgl. Teater og "Om et øjeblik" på Edison (2006). Sidstnævne forestilling indbragte hende en Reumertpris som årets instruktør.

Vært: Mads Mygind

For mere ny dansk dramatik anbefaler vi denne antologi:
http://kronstork.org/antologi-2008-2013-1/