Oplæsning i Paradis #27

Dato: 16. december 2015, kl. 20:00

LIPS PRÆSENTERER: JULEOPLÆSNING I ØST FOR PARADIS!

THOMAS BOBERG er digter og forfatter. Siden han var 17 år, har han rejst i store dele af verden, især i Syd- og Mellemamerika. Han debuterede som forfatter med digtsamlingen Hvæsende på mit øjekast i 1984 og har siden opnået bred anerkendelse med rejseerindringerne Sølvtråden, Marokkansk Motiv, Americas og Invitation til at rejse. Boberg har været indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris to gange. I 2000 for rejsemindebogen Americas og i 2006 for digtsamlingen Livsstil. Thomas Boberg fik i 2012 Akademiets store pris.

KIM LEINE blev født i Norge og flyttede til Danmark som 15-årig, hvor han blev uddannet sygeplejerske. Siden flyttede han til Grønland, hvor han boede i 15 år. I 2004 vendte han tilbage til Danmark og debuterede med romanen Kalak i 2007. For sin roman om den norskfødte missionær Morten Falck i Grønland, og hans møde med den karismatiske prædikant Habakuk og dennes kone Maria Magdalene, modtog han De Gyldne Laurbær og Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris. I 2013 blev han tildelt Nordisk Råds Litteraturpris for romanen Profeterne i Evighedsfjorden. Han er lige nu aktuel med romanen Afgrunden.

JENS BLENDSTRUP skriver selv: Jeg er født i 1968 i Pip-kvarteret i ÅÅÅÅÅrhus. Cand mag i historie og litteratur. Forfatter og ind imellem grotesk filmskuespiller - senest var det Milchmädchenregnung (novellefilm, 1999). Sideløbende er jeg involveret i den litterære hypnose (en blanding af dilettantkomedie, oplæsning og dans sammen med min kollega Lars Bukdahl.) OG vi kunne bestemt godt bruge flere arrangementer! Endelig er jeg medlem/propagandaminister for tidsskriftet Øverste kirurgiske.