Oplæsning i Paradis #36

Dato: 30. november 2016, kl. 21:00

Kristina Nya Glaffey: Forlaget Gladiator skriver: Kristina Nya Glaffey voksede op i Frederiksværk i Nordsjælland. Hun gik på Forfatterskolen i København fra 2003-05. Nya Glaffey debuterede med Lykkejægere i 2007. I 2012 udkom Padder og krybdyr, som handler om en ung, lesbisk kvindes overvejelser om at blive mor, og hvordan det vil være at leve som homoseksuel forælder i et heteronormativt samfund. Mor og Busser udkom på Forlaget Gladiator i 2014. Her bliver en lesbisk kernefamilies hverdag beskrevet gennem barnets øjne, og værket undersøger hvad det vil sige at være en familie anno 2014. Nya Glaffey er aktuel med Mor og busser skal skilles.

Noa Kjærsgaard Hansen (f. 1989) er vokset op på Mols, har boet i København, England og Wien og er nu bosat i Aarhus. Han er udgivet i diverse antologier og tidsskrifter og udgav i 2013 sin debutdigtsamling, 'jeg bliver hurtigt træt af at sidde her i hjørnet og føle ting forsvinde', på forlaget Weltscherz. Samlingen bærer præg af lange linjer og et prosaisk sprog, der bæres frem af nøgterne, humoristiske og følsomme betragtninger af hverdagen set fra en ung mands perspektiv. Noa arbejder for tiden på et nyt digtmanuskript under titlen ’Solen skinner som en sol uden for’, der stilistisk og tematisk kan ses som en opfølger til hans første digtsamling, hvor (endnu) en ung mand sidder på en stol i Aarhus Nord og forsøger ikke at fare vild i internettets filtre, den sociale angst og ytringsfrihedens absolutismer. Læs mere på noakh.blogspot.dk

Mette Zingenberg: Forlaget Gladiator skriver: Mette Zingenbergs debut-noveller Min lille horror er en parring mellem Tove Ditlevsen, Edgar Poe og sydens fugt og varme. Tove Ditlevsen for fortielser og løgne i relationerne mellem bedsteveninder, mellem far og datter eller mellem han og hun, når de leger voksne og opfører sig som om, de havde været gift i årevis. Edgar Poe for den konstante uhygge – selvfølgelig er der en kælder, og selvfølgelig er kælderen fyldt med reptilæg og andet kryb og indehaveren af herlighederne har selv noget slangeagtigt over sig – og for den fatale angst, som lig den æstetiske idiosynkrasi hos Poe vokser i testiklerne hos stakkels Eugenio i Eugenios klagesang og udvikler en selvstændig personlighed og navngives Goiter. Sydens sol og varme simpelthen fordi begivenhederne udspiller sig i syden, i diverse eksotiske miljøer.

VÆRT: MADS MYGIND