Oplæsning i Paradis #40

Dato: 30. august 2017, kl. 20:00 - 22:00

Litteraturen på Scenen og Øst for Paradis inviterer til OPLÆSNING I PARADIS #40, hvor du denne gang kan møde Caroline Albertine Minor, Nanna Storr-Hansen og Sophia Handler!

Caroline Albertine Minor//
Debuterede med romanen Pura Vida og har siden udgivet novellesamlingen Velsignelser, som hun modtog Michael Strunge-prisen 2017 for. Forlaget skriver om bogen: "To dage før jul hænger Anso sig i et figentræ i sin australske værtsfamilies tørre have. Helena rejser til Pyrenæerne for at komme tættere på en døende far, der ikke ønsker hendes selskab. Franciska hægter sig på et kollektiv og forsøger at stoppe hullet i sit bryst med to østrigske udvekslingsstuderende, mens Ingeborg mor bare længes efter det øjeblik, hvor hendes datter overgiver sig til søvnen. Velsignelser er historier om sorg og venskab."

Nanna Storr-Hansen//
Debuterede i år med Spektakel på forlaget Arena, som skriver om bogen: "Nanna Storr-Hansens debutdigtsamling Spektakel vil med sin egensindige stemme, sit på en gang skrøbelige og euforiske temperament og sit mod til formelle nybrud og radikale poetiske undersøgelser udgøre både et væsentligt bidrag til og et nybrud i den for tiden frugtbare danske poesi. I digtsamlingen udfoldes, gennem en fortløbende undersøgelse af forskellige digtformer, en radikalt affirmativ besyngelse af sammenfaldet og udvekslingen mellem jegkrop og verdenskrop, mellem biologi og sprog, mellem tænkning og materiale. Det er digte der både står lysende klart i deres voldsomme billeddannelse og bliver ved at være bevægelige, åbne; en digtning der i en blanding af vilde formelle greb og en frigørende mundtlighed besynger og forundres over sprogkroppens, menneskekroppens og ordkroppens måder at udfoldes og smelte sammen på."

Sophia Handler//
Debuterede i år med Feberfrihed som udkom på forlaget Gyldendal, som skriver om bogen: "Mens feber er et tegn på sygdom, er feberfrihed den flimrende, hudløse tilstand efter sygdommen, hvor feberen sidder tilbage i kroppen som et spor af desorientering og svimmelhed, men også som en følelse af overvindelse og katarsis. Det er denne posttraumatiske tilstand, der karakteriserer Sophia Handlers debut. Feberfrihed er livlige, rastløse og fortættede prosadigte, der kredser om angst som et vilkår og som en omklamrende tilstand."