Oplæsning i Paradis #8, en juleafslutning

Dato: 19. december 2013, kl. 20:00

Vi afslutter sæsonen med oplæsninger og efterfølgende fest i biografens bar, der i dagens anledning har nedjusteret priserne. Aftenens forfattere er:

Asta Olivia Nordenhof både imponerer og forstyrrer med en skrift, der overskrider gængse opdelinger af privat og offentligt, biografi og fiktion, krop og tekst. Anmelderne er enige om, at Nordenhof er vild og vildt talentfuld. Hun skriver tekster med sin krop og sin ungdom, det er både ømt og ligefremt, og det fortsætter ud over bogomslaget. I antologier, på sin blog og med sin debutbog ”Et ansigt til Emily” fra 2011 skriver hun om sorg, krop og begær i en afsøgning af, hvordan der kan opstå intimitet på tværs af afstande. Nordenhof er aktuel med digtsamlingen "det nemme og det ensomme” (2013).

Lars Frost debuterede i 2000 med en samling noveller med titlen ”Og så af sted til Wien”. Han har siden udgivet både romaner og digte, blandt andet den meget roste knaldroman ”Smukke biler efter krigen” (2004). Frost skriver kritisk, dynamisk og ikke mindst humoristisk prosa, som senest har indbragt ham Kritikerprisen (2011) for romanen ”Skønvirke”. Udover sin skriftlige praksis er han kendt som en elegant og medrivende oplæser, når han præsenterer sine bøger, sådan som man har mulighed for at opleve ham til denne oplæsningsaften med tre af dansk litteraturs mest interessante forfattere.

Louis Jensen tager sin læser med til en verden, hvor leg med de normalsproglige konventioner og et ofte absurd sprog er med til at gøre fortællingerne morsomme både for børn og voksne. Jensens produktion omfatter billedbøger, romaner, digte, noveller, skuespil, essay og kortprosa. Hans vedvarende og stadig levende projekt går ud på at skrive i alt 1001 små historier. De udkommer i bøger med hver hundrede. Indtil nu er publiceret i alt 7 bøger. "Hundrede historier" (1992) hed den første. Den indtil nu sidste er ”Hallo! Flere hundrede historier”. Louis Jensen har modtaget en lang række priser og legater, blandt andet Statens livsvarige ydelse.

Mellem hver forfatters oplæsning vil der være mulighed for at forsyne sig i baren.

Vært: 
Digteren Mads Mygind er medarrangør af oplæsningsrækken, i foreningen Litteraturen På Scenen, som står bag en lang række forskelligartede litteraturarrangementer. Han udgav i 2010 pamfletten Tilbage er et sart pulver af oprør og debuterede i 2011 med digtsamlingen Før vi har set os omkring, begge på forlaget Edition After Hand. Han har modtaget legater fra Statens Kunstfond, Statens Kunstråd og Århus Kommune for sine værker, og er selv en anerkendt oplæser med sin rytmiske, tempofyldte oplæsningsstil.

Billetter via Øst for Paradis' hjemmeside (billetter kan også købes i baren)

Pris: 50 kr. (40 kr. for studerende)