Projekter

Vil du gerne have besked, når LIPS afholder et arrangement? Så gå ind på Facebook og “synes godt om” vores side.

Oplæsning i Paradis

LIPS fortsætter den særdeles succesfulde oplæsningsrække, som tidligere har fundet sted på LYNfabrikken, Musikcaféen (det nuværende Radar) og Godsbanen. I kunstbiografen Øst for Paradis præsenterer vi tre aktuelle, professionelle digtere og forfattere hver sidste onsdag i måneden. Under Arrangementer kan du se hvilke forfattere, der tidligere har gæstet biografen.

SOMMERSTEMMER – musik og litteratur ved Brabrand Sø

Siden 2010 har LIPS i samarbejde med foreningen KulturGas stået bag SOMMERSTEMMER – musik og litteratur ved Brabrand Sø. Her har hvert år op mod 1000 voksne og børn fået sig en anderledes natur- og kulturoplevelse med forfatteroplæsninger, koncerter, mad fra Bazar Vest, bogboder og perlepladeworkshop for børnene m.m. Arrangementet finder sted den 7. juni 2014 på Stadepladsen ved Brabrand Sø, hvor der i løbet af dagen vil være oplæsninger og musik.

Kritikersalon

I samarbejde med Aarhus Litteraturcenter, præsenterer vi løbende aktuelle bøger og deres forfattere. Formatet kritikersalon går ud på, at tre kritikere inviteres til at drøfte et værk samtidig med, at dette værks forfatter inviteres til at læse op fra samme. Kritikersalonerne finder sted i Vogn 1 på Godsbanen.

LIPS på LYN

I årene 2006 til 2012 præsenterede LIPS op mod 100 forskellige forfattere på LYNfabrikken. I tillæg hertil stod bestyrelsen i 2009 bag antologien Oplæsningsrække på LYNfabrikken, hvori 57 forfattere, der tidligere havde læst op på LYNfabrikken, bidrog med tekst. Med dette initiativ vil LIPS genoplive det samarbejde og således nok engang skabe en litteraturscene i Aarhus, hvor den nyeste litteratur bliver læst op.

Diverse arrangementer

LIPS finder hele tiden nye samarbejdspartnere. Det resulterer i en række gerne enkeltstående arrangementer. Blandet andet stod vi i 2013 — sammen med Skjulte steder — bag Litteratur i bunker, hvor der blev læst op i bunkeren på Regenburgs Plads. Vi arrangerede i foråret 2014 en koncert med Peter Laugesen og Ordklang,  og der var  Karen Blixens kønsballade, som Homoparnasset tog initiativ til. I 2013-15 stod LIPS bag SPOTscenen på Bogforum. Og siden 2015 har vi lavet oplæsninger og litterær performance/installation på NorthSide. Find øvrige arrangementer under Afholdte arrangementer.