Projekter

Vil du gerne have besked, når LIPS afholder et arrangement? Så gå ind på Facebook og “synes godt om” vores side.

LIPS på LYN

I årene 2006 til 2012 præsenterede LIPS op mod 100 forskellige forfattere på LYNfabrikken. I tillæg hertil stod bestyrelsen i 2009 bag antologien Oplæsningsrække på LYNfabrikken, hvori 57 forfattere, der tidligere havde læst op på LYNfabrikken, bidrog med tekst. Med dette initiativ vil LIPS genoplive det samarbejde og således nok engang skabe en litteraturscene i Aarhus, hvor den nyeste litteratur bliver læst op.

Nordiske poesidage

Nordiske poesidage på Godsbanen.
– arrangeret af Litteraturen på Scenen i samarbejde med LiteratureXchange og NorthLit.

Vi sætter fokus på nordiske forfatterstemmer, og det sker torsdag d. 21. juni og fredag d. 22. juni, hvor nogle af Nordens mest markante digtere læser op.

Oversatte aftener

Oversatte aftener sætter det oversatte værk, fordi der findes så megen god oversat litteratur, der sjældent når oplæsningsscenen. Aftenerne har tre ben at stå på: Oplæsning af det oversatte, snak om metode/valg af oversat litteratur, samt oplæsning af egen litteratur (og hvordan den er påvirket af det oversatte litteratur).

Diverse arrangementer

LIPS finder hele tiden nye samarbejdspartnere. Det resulterer i en række gerne enkeltstående arrangementer. Blandet andet stod vi i 2013 — sammen med Skjulte steder — bag Litteratur i bunker, hvor der blev læst op i bunkeren på Regenburgs Plads. Vi arrangerede i foråret 2014 en koncert med Peter Laugesen og Ordklang,  og der var  Karen Blixens kønsballade, som Homoparnasset tog initiativ til. I 2013-15 stod LIPS bag SPOTscenen på Bogforum. Og siden 2015 har vi lavet oplæsninger og litterær performance/installation på NorthSide. Find øvrige arrangementer under Afholdte arrangementer.