Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

16/5: Lyd+Litteratur: Eslund / Birk / Sommer / Dorph / Høeg / Laugesen

16. maj 2006- 00:00

kr.30

Litteraturen på Scenen præsenterer en aften i musikkens og litteraturens tegn. Arrangementet vil være fordelt på to lange sæt: først optræder forfatterne Mads Eslund og Christian Dorph med musikerne Anders Birk og Martin Sommer – oplæsningskoncerten er lavet til lejligheden, men er startskuddet til et længere samarbejde. Efter pausen læser og spiller Peter Laugesen og TS Høeg. der har optrådt sammen flere gange, senest til en propfyldt koncert i Spoken Word-teltet på Roskilde Festival 2005.
Aftenens arrangement, der præsenteres i samarbejde med musiktidsskriftet Geiger, ligger sig i naturlig forlængelse af de Lyd+Litteratur-festivaler, der også fokuserer på krydsfeltet mellem oplæsning/litteratur og musik/lyd og som Geiger og Litteraturen på Scenen har haft stor succes med.

DJs fra Geiger spiller relaterede plader ind i mellem de optrædende.

Entré: 30 kr.

Kort om de optrædende:

Peter Laugesen, forfatter. Er en af landets mest etablerede digtere. Har skrevet en lang række digtsamlinger, senest Divanord, og før den udkom Forstad til alt, som han modtog Kritikerprisen for i 2003. Har arbejdet med musikere ved flere lejligheder – har udgivet CD’er med oplæsning og musik med bl.a. Mindspray og Singvogel. Geiger skrev om samarbejdet mellem Singvogel og Laugesen, at det er et ”samarbejde mellem en af landets største nulevende digtere og et af nationens mest originale rockorkestre.”

TS Høeg, forfatter og musiker. Har optrådt på danske oplæsningsscener og koncertsteder i en årrække. Seneste bogudgivelse er Samtid fra 2004. Om den seneste cd, Danerlandet & alt det andet fra 2003, noterede Geiger bl.a., at ”i oplæst og musikalsk iscenesat tilstand er den salige storbyrotte Dan Turéll den eneste danske lyriker, der kan matche en Høeg i frigear”. Læs anmeldelsen her: www.geiger.dk/anmeldelser/anmeldelse.php?id=1360

Christian Dorph, forfatter. Har udgivet tre roste digtsamlinger og tre krimier, senest krimien Om et øjeblik i himlen (2005) skrevet sammen med Simon Pasternak. Udgav oplæsnings-cd med bassisten Peter Vuust i forbindelse med digtsamlingen Popcorn i 2000.

Mads Eslund, forfatter. Debuterede i 2005 med digtsamlingen Stærkt røde sokker til slidte blå jeans. Har bl.a. optrådt med bandkonstellationen Kommune på Lyd + Litteratur 3-festivalen i Århus 2004.

Anders Birk, musiker. Guitarist i bandet Love Julie og live guitarist for så forskellige bands som Carpark North, Maya Albana, Per Vers og L.O.C.

Martin Sommer, musiker. Keyboards i Tina Dickows orkester Sherif. Kapelmester på bl.a. Fredericia Teater i 2004 (The Who – Tommy). Har spillet med Sanne Salamonsen og spiller også pt. med Mark Linn.

Detaljer

Dato:
16. maj 2006
Tidspunkt:
00:00
Pris:
kr.30
Hjemmeside:
http://