Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

17-18/8: Permanent Poesi & Prosa

17. august 2006- 00:00 - 18. august 2006- 00:00

Det er med stor glæde, at vi nu kan annoncere det endelige program for sensommerens to stemningsfyldte og eksperimenterende arrangementer Permanent Poesi & Permanent Prosa, som vil finde sted på den gamle badeanstalt bag Risskoven, torsdag d. 17. august og fredag d. 18. august.
PERMANENT POESI vil, som titlen antyder, have lyrikken som modus for aftenens begivenheder. Dansk lyrik gennem de seneste 30 år vil blive præsenteret, læst, hørt og opløst. Der vil således præsenteres lyrikere med alt fra 1 til 40 digtsamlinger på samvittigheden.

PERMANENT PROSA har genren eller genre-feltet kortprosa som ramme om denne aftens arrangementer. Det er her, som med Permanent Poesi, intentionen at præsentere et snit over den korte prosas bevægelser i dansk ltteratur gennem de seneste 30-40 år.

ORD & LYD spiller en vigtig rolle som afslutning på begge aftener præsenteres nye kunstnerisk samarbejde mellem professionelle komponister og forfattere. Kunstnerne må afsøge musikkens og litteraturens virkemidler og begrænsninger for derudfra at skabe et værk, hvor kunstarterne supplerer hinandens udtryk og form. De inviterede kunstnere vil præsentere et nykomponeret værk, hvor kunstnerne gennem længere tid har arbejdet sammen om at skabe et værk af høj kvalitet til denne aften . Det er altså uropførsler, ikke-trykte tekster og helt nye toner, skrevet og komponeret sammen til en formsprængende hybrid.

http://www.cyf.dk/permanent/ – Christian Yde Frostholms udstilling over arrangementet Permanent Poesi (1998).

PROGRAM
PERMANENT POESI. Tors. d. 17. august. Start kl 19:30.

Lyrik-oplæsning
F.P. Jac
Nicolaj Stochholm
Anne-Louise Bosmans

Ord & Lyd
Morten Søndergaard & Schweppenhäuser/Thomsen

PERMANENT PROSA. Fredag d. 18. august. Start kl. 19:30.

Prosa-oplæsning
Preben Major Sørensen
Katrine Marie Guldager
Harald Voetmann Christiansen

Ord & Lyd
Jeppe Brixvold & Red Ink

OM DE OPTRÆDENDE

PERMANENT PROSA

F.P.JAC. (f.1955) har omkring 40 digtsamlinger bag sig siden debuten i 1976 med samlingen Spontane kalender-blade. Et markant og mangfoldigt forfatterskab og en af de vigtigste sprogfornyere inden for nyere dansk litteratur.

NICOLAJ STOCHHOLM (f. 1966) debuterede i 1991 med Biografi. Hans seneste samling hedder Femogtyve digte og en drøm fra 2000 og udkom på Gyldendal. Om den skrev F.P. Jac i Ekstra Bladet: ”Og med sin nye samling står han igen p tæerne med vrede, rus og en stor kærlighedspoesi.” NS er desuden på vej med en ny bog, som udkommer dette efterår.

ANNE-LOUISE BOSMANS (f. 1978) Debuterede i 2002 med digtsamlingen Punkter, poler og par på Borgen. En højsproglig, følsom og sart samling på 49 sider, som placere på grænsen mellem prosa og lyrik.

ORD OG LYD (PERMANENT POESI)
Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard bygger denne aften en pavillon af brusende lyd. Et epos komponeret bl.a. over de lyde, der udgår fra og kendetegner området omkring Den Permanente Badeanstalt ved Århus, tilsat Søndergaards nyskrevne tekst med stærk fokus på alt hvad der kan bølge og bølger. En digterhavmand og vred rytmesurfer med saltvand i munden der dokumenterer dramaet på sit stolte skib M/S Schwth.

Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard lægger for tiden sidste hånd på et album, der ventes ude til foråret.

PERMANENT PROSA

PREBEN MAJOR SØRENSEN (f.1937) har siden debuten i 1965 med novellesamlingen Ildmesteren, ufortrødent knoklet løs med korte prosastykker af foruroligende art, som minder om Kafkas absurde stykker. Han er desuden uundgåelig i en nutidig definition af en mulig kortprosagenre. Han har senest udgivet prosasamlingen Øksens tid og et lille A8 hæfte på Adressens Forlag i 2002.

HARALD VOETMANN CHRISTIANSEN (f.1978) tilhører den yngre generation af forfattere, som dyrker kortprosaen og er i særdeleshed en af de mest markante fornyere af genren. Debuterede i år 2000 med samlingen Kapricer på forlaget Arena og har senest udgivet den groteske fabulerende Teutoburger på Lindhardt & Ringhoff.

KATRINE MARIE GULDAGER (f.1966) forfatterskole elev fra 1992-1994. Debuterede med digtsamlingen Dagen skifter hænder fra 1994 på forlaget Gyldendal. Har siden bevæget sig inden for det prosalyriske felt og har senest udgivet novellesamlingen Kilimanjaro i 2005 på forlaget Gyldendal.

ORD & LYD

JEPPE BRIXVOLD & RED INK

Detaljer

Start:
17. august 2006- 00:00
Slut:
18. august 2006- 00:00
Hjemmeside:
http://