Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

23/6: Skt. Hans-aften

23. juni 2006- 00:00

Gratis

Igen i år præsenterer Litteraturen på Scenen en litterær Skt. Hans-aften i Botanisk Have. Tag madkurven med og hør båltale ved forfatter Henning Mortensen.
Arrangementet præsenteres i samarbejde med FOF.

Der er fri entré.

I 2005 afholdt Litteraturen på Scenen en fantastisk Skt. Hans-aften i Botanisk Have ved Amfiscenen. Talen blev holdt af Pia Tafdrup, bålet blussede med hjælp fra Kulturhus Århus og Akademisk Kor sang for til midsommervisen og gav desuden en mindre koncert. Folk var mødt talstærkt op, børnefamilier, unge som gamle deltog aktivt og glade. I alt var over 500 mennesker mødt op. Efterfølgende modtog vi mange positive henvendelser fra folk, som opfordrede os til at gøre det igen i år.

Som noget helt nyt har vi lagt en større satsning på det musikalske felt, hvor vi har bedt komponist Rikke Bjerring komponere og skrive seks nye værker/viser i den rytmiske højskoletradition med egne danske tekster arrangeret for solist, 2 korstemmer, kontrabas og guitar. Sangene er skrevet under overskriften ‘Forandring og opbrud’ med ønsket om at lave nye danske sange i højskolesangbogens ånd, men skabt ud fra en ung musikers virkemidler og tilgang til traditionen, altså set med en pop/jazzmusikers friske øjne og ører. Desuden vil Rikke Bjerring med ensemble spille og synge for til midsommervisen.

Forfatteren Henning Mortensen har takket ja til at holde dette års båltale. Baggrunden for netop at vælge ham skal findes i hans forfatterskab, som spænder vidt fra smalle digt- og novellesamlinger til det folkelige gennembrud med romanerne om Ib Nielsen fra Horsens, som i 2000 blev afsluttet med det tiende bind. Henning Mortensen lever i det østjyske og er knyttet til det århusianske, hvor han i 10 år har fungeret som lærer på Frydenlundskolen. Han har desuden været husdramatiker i en toårig periode på Århus Teater. Henning Mortensens forfatterskab er kendetegnet ved at have noget på spil – her er ingen holdningsløshed og frygt for social berøring, hvorfor hans tale uden tvivl vil være præget af forfatterens skarpe blik og stillingtagen til verden omkring ham.

Om musikerne

Rikke Bjerring er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, Århus, i 2005, som rytmisk sanger og musikpædagog. I de sidste par år har hun fokuseret på sangskrivning, hvor hun bl.a. har skrevet
musik til kortfilm, TV og sit eget soloprojekt.

Hun har til arrangementet allieret sig med 4 kompetente musikere:
Signe Gjesing – kontrabas, kor
Kasper Bai – guitar
Anders Dohn – klaver, kor
Anne Holt – kor

Musikerne er alle fra Århus og uddannet på det Jyske Musikkonservatoriums rytmiske afdeling.

Detaljer

Dato:
23. juni 2006
Tidspunkt:
00:00
Pris:
Gratis
Hjemmeside:
http://