Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lyd+Litteratur Festival 2014: Lyden af litteratur

30. oktober 2014- 20:00 - 23:00

LYD+LITTERATUR FESTIVAL 2014
#1: LYDEN AF LITTERATUR
Med dette aftenarrangement vil Project Art Writing og Lyd+Litteratur Festivalen fokusere på oplæsningen som performance og som en lydlig/klangmæssig manifestation.
Fire forfattere – Morten Søndergaard, Andreas Vermehren Holm, Ida Marie Hede og Rasmus Halling Nielsen – er blevet bedt om at reflektere over de lydlige udsagn i deres oplæsning og tekster. Der er lagt op til en frit eksperimenterende aften med fokus på lyden og brugen af stemmen under oplæsning. Måske endda også oplæsning til, med og imod andre former for lyd.
Forfatterne har formuleret en række udsagn, der indrammer aftenen og deres optræden:
Andreas Vermehren Holm skriver, at hans optræden handler om stilhed: ”Jeg vil bruge dyrelyde, gå i dialog med dyre- og hjertelyd. En punchline for mig kunne være: ‘Hjertet er også et opfattende organ’. Det rammer ind, hvad jeg vil den aften”.
Ida Marie Hede opfører værket INFERNO SANG, der er “et langdigt om olie, kroppe og vores rastløse intimitet og sammenstød med det levende”. INFERNO SANG læses af Ida Marie Hede og en række gæstestemmer i et asynkront kor.
Morten Søndergaard melder, at hans optræden vil være en “oplæ/øsning af ord i frit fald fra bogen selv”, mens Rasmus Halling Nielsen stiller spørgsmålene: ”Kan sprog høres gennem støj, kan støjen nægte ikke at være kommunikation. Er det muligt at adskille det i en almindelig hverdag, hvor lyde som f.eks. stemmer og trafik er konstant. Nej. Skal det forsøges i en improvisation med fokus på det – men også på det modsatte. Ja. Hvor godt kender de to hinanden, kan deres relation synge?”
Velkommen til en aften med performances for tekst og ord, lyd og litteratur.
Arrangementet er en del af Project Art Writings 3D-seminar.
Tid: 30. oktober kl. 20.00.
Sted: Vogn 1, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.
Fri entré.
Der er også Lyd+Litteratur Festival følgende andre dage: 10/11, 13/11 og 26/11.
Læs mere om Project Art Writing på: www.litteraturen.nu/artwriting
og Lyd+Litteratur Festivalen på www.lydpluslitteratur.dk

Detaljer

Dato:
30. oktober 2014
Tidspunkt:
20:00 - 23:00