Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

25/03 Forfatterkursus #2

25. marts 2007- 00:00

kr.90

Denne forfatterkursusgang handler om kortprosaen.
Hvad er kortprosa og hvordan skrives den? Kortprosaen karakteriseres ofte som et genrefelt bestående af flere forskellige litterære samt ikke-litterære genrer. Den åbne form kan appellere til en mere fri skrivning og litterære eksperimenter.

Denne søndag vil der være foredrag og eksemplificeringer ved bl.a. Ph.d. Max Ipsen fra Litteraturhistorie i Århus, forfatter samt ph.d.Thomas Hvid Kromann og forfatteren Mads Eslund.
Undervisningen indeholder oplæg, diskussion, skriveøvelser, eksempler og fremførelse.

***

MAX IPSEN
Ph.d. på Litteraturhistorie i Århus. Har desuden udgivet bogen kortprosa 1990 – 2003, som er en antologi over dansk kortprosa, samt en litteraturhistorisk indledning med eksempler på kortprosa fra verdenslitteraturen.

THOMAS HVID KROMANN
Skønlitterær forfatter og ph.d.-stipendiat på RUC, f. 1974. Seneste udgivelse: “Hr. Toksvig”, en ultrakortroman udgivet i september 2006. Herudover har han udgivet en digtsamling og tre prosabøger, hvoraf “Operation Hvid” (2002) og “Stævnemøder på Place Blanche” (2004) er kortprosabøger.

Se Thomas Hvid Kromanns blog: www.plusfourplysfor.blogspot.com

Se Mathias Kokholms anmeldelse af “Hr. Toksvig” på aarhus.nu: http://www.aarhus.nu/reportage/06-11-29-5.html

MADS ESLUND
Gik fra 2001 – 2003 på Forfatterskolen og debuterede i 2005 med digtsamlingen Stærkt røde sokker til slidte blå jeans på forlaget Anblik. Eslund har gennem flere år undervist på Testrup Højskoles skrivelinje. I debutsamlingen Stærkt røde sokker til slidte blå jeans eksperimenterer Mads Eslund med mange litterære og ikke-litterære former og genre. Bogen befinder sig således et sted mellem digt- eller kortprosasamling og eksperimenterer lystigt med forskellige former som brevet, fragmentet og ekfrasen. At Mads Eslund har stor erfaring med de litterære former gennem undervisning og egen eksperimenterende praksis er uomtvisteligt.

Se Mads Eslunds blog: eslund.blogg.se/

***

Sted: FO, Guldsmedgade 25, 8000 Århus C.

Tid: 25/3 – kl. 13.00 – ca. 17.00.

Arrangør: Husets Forlag & Litteraturen på Scenen.

Generel info: For at deltage skal du købe en billet her på Husets Forlags hjemmeside. Bemærk, at du via denne side kun køber billet til en dato. Ønsker du at købe billet til andre kursusgange, skal du gå ind på de respektive kursusdage og bestille billet. Når du kommer til webshoppen, skal du under “Fragt” vælge “Afhentes”. Betaling skal foregå med Dankort – under “Betaling” skal du vælge at betale med “Dankort” og ikke kontant betaling. På kurset skal du medbringe den ordrebekræftelse, du efter køb modtager pr. mail. Den gælder som adgangsbillet til kurset.

Køb billet via dette link – Forfatterkursus #2: www.husetsforlag.dk/hf/index.php?20&backPID=20&swords=forfatterkursus&tt_products=155

Detaljer

Dato:
25. marts 2007
Tidspunkt:
00:00
Pris:
kr.90
Hjemmeside:
http://www.husetsforlag.dk/hf/index.php?20&backPID=20&swords=forfatterkursus&tt_products=155