Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

29/11 Niels Lyngsø, Lene Asp Frederiksen, Nicolaj Stochholm

29. november 2007- 00:00

kr.20

OPLÆSNINGSRÆKKE på MUSIKCAFEEN
Den sidste torsdag i hver måned (næsten) byder Litteraturen på Scenen til et oplæsningsarrangement med tre forfattere. Dette arrangement er det sidste i en række på tre – afholdt i efteråret 2007. Men vi planlægger netop nu en ny række til foråret 2008, som desuden vil blive afholdt i København også.

Denne aften byder vi velkommen til følgende tre forfattere:

Niels Lyngsø
Lene Asp Frederiksen
Nicolaj Stochholm

Arrangementet afholdes på Musikcaféen – Mejlgade 53 (baggården) – Århus
29/11 – kl. 20:30
entré 20 kr.

*der vil desuden være bogsalg under arrangementet

LENE ASP
Lene Asp (f. 1980) debuterede i 2006 med den hybride tekst og billed bog ”I multiverset er demokratiet enevælde” under pseudonymet Lili W Hur, som desuden indeholder de to billedkunstnere Kristoffer Ørum og Anders Bojen. Bogen, der på overbevisende vis udfordrer sit eget medie, samt forholdet mellem billede og tekst, med et sci-fi-visuelt, poetisk snit, blev en sand præmiehøne, da den modtog Lars Bukdahls smalle litteraturpris – Bukdahls Bet 07. Senest har hun – d. 15. nov. 2007 – udgivet sin første digtsamling ”Strømme” på forlaget Anblik.

“”Strømme” er en eksperimenterende og poetisk intelligent afsøgning af et parforhold i opløsning. Teksterne, digte og optegnelser, veksler smukt mellem private og ømme betragtninger og digressioner og abstraktioner ind i en omverden, som blander sig og trænger sig på.” (tekst fra www.anblik.dk) Lene Asp gik på Forfatterskolen 2000-2002 og har desuden siddet ved roret på det forfatterdrevne forlag Arena, samt oversat tekster af Gertrude Stein.

NIELS LYNGSØ
Niels Lyngsø debuterede i 1992 med digtsamlingen Maske og Maskine, siden er kommet en roman, 3 digtsamlinger, og bogobjektet Morpheus, der både indeholder digte og poetik. I 1996 kom den formsprængte Stof, hvor digtene nærmest er eksploderet ud over siderne. Formsprængningen blev videreudviklet i Morpheus, der hverken har begyndelse, slutning eller sidetal, men slynger sig rundt i en spiral, ligesom digtene der vrider sig rundt på siderne i flotte figurer. Senest udkom 39 digte til det brændende bibliotek på Lyngsøs 39 års fødselsdag, der i modsætning til de tidligere udgivelser, er helt klassisk i sin opbygning. Bogen tager også i højere grad udgangspunkt i digterjeget, end de tidligere bøger, og tager f.eks. fat i hans egen barndom i nogle smukke stillebens. Niels Lyngsø er ikke bange for at beskæftige sig med de helt store emner, som liv og død, hvilket også gennemsyrer denne seneste og yderst anmelderroste udgivelse.

Du kan læse mere, og høre uddrag på Niels Lyngsøs egen hjemmeside: http://www.nielslyngsoe.dk/

NICOLAJ STOCHHOLM
Nicolaj Stochholm (f. 1966) debuterede i 1991 med Biografi, året efter kom Sammenfald, og i 1998 kom så Rekonstruktion. Trilogien blev udgivet samlet under titlen Sange fra et ophør. I 2000 kom så den fjerde samling: 25 digte og en drøm. Digtene er fine og personlige, og af mange blevet kaldt tidløse, da hans stemme ikke, som de fleste, er bundet af den tid, der netop nu strømmer gennem litteraturen. Sproget er smukt og højt, og digteren er ikke bange for patos. En patos der bliver brudt af en abrupthed, der flytter teksterne ud af deres rum. Eller som F.P. Jac skrev i sin anmeldelse af 25 digte og en drøm: ”Og med sin nye samling står han igen på tæerne med vrede, rus og en stor kærlighedspoesi.”

I 2002 modtog Nicolaj Stochholm Beatriceprisen, i den forbindelse holdt Pia Tafdrup talen, som kan læses her: http://www.danskeakademi.dk/priser/taler/02BeatriceTafdrup.htm

Detaljer

Dato:
29. november 2007
Tidspunkt:
00:00
Pris:
kr.20
Hjemmeside:
http://www.musikcafeen.dk