Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

29/3: Thomas Hvid Kromann, Lars Frost og Hans Otto Jørgensen

29. marts 2007- 00:00

kr.30

Litteraturen på Scenen præsenterer en oplæsningsrække, der vil strække sig over de fire første måneder af 2007. Hver gang det bliver den sidste torsdag i måneden vil der således være oplæsning på LYNfabrikken, og hver gang læser tre forfattere op fra deres forfatterskab.
Før, imellem og efter oplæsningerne, vil der være udskænkning i LYNfabrikkens farverige lokaler, samt musik med litterære toner og elementer fra Litteraturen på Scenens talrige arrangementer, heriblandt Lyd + Litteratur. Vi håber at mange vil benytte lejligheden til at opleve og opdage noget god nulevende litteratur.

Vi har sigtet efter at præsentere en række forfattere som sjældent er at finde på scenerne i Århus. Vigtige og vægtige forfattere som fortjener mere opmærksomhed, og som vi glæder os til at vise byen.

Ideen med oplæsningsrækken er at etablere et fast og tilbagevendende publikum, hvor folk ikke blot vælger at komme til et enkelt arrangement, med for dem i forvejen kendte forfattere, men kommer til en hel række af arrangementer, og derved oplever en bred vifte af originale nutidige kunstnere.

Det er en mindre tradition vi her fører videre, eftersom Litteraturen På Scenen i 2004 stod bag en lignende række oplæsninger, dengang på Ris Ras i Mejlgade. En oplæsningsrække der var så succesfuld, at der knap var plads i lokalerne, hvorfor vi har valgt at flytte arrangementerne, til det mere rummelige LYNfabrikken.

Datoer og forfattere for de følgende oplæsningsaftener:

Torsdag d. 22. februar: Lars Skinnebach, Peter Laugesen og Preben Major Sørensen.
Torsdag d. 29. marts: Thomas Hvid Kromann, Lars Frost og Hans Otto Jørgensen.
Torsdag d. 26. april: Peter Adolphsen, Solvej Balle og Eske K. Mathiesen.

Tid: Kl. 20:00

Pris: en aften 30 kr., to aftener 45 kr., alle aftener 80 kr.

***

THOMAS HVID KROMANN
Skønlitterær forfatter og ph.d.-stipendiat på RUC, f. 1974. Seneste udgivelse: “Hr. Toksvig”, en ultrakortroman udgivet i september 2006. Herudover har han udgivet en digtsamling og tre prosabøger, hvoraf “Operation Hvid” (2002) og “Stævnemøder på Place Blanche” (2004) er kortprosabøger.

Se Thomas Hvid Kromanns blog: www.plusfourplysfor.blogspot.com

Se Mathias Kokholms anmeldelse af “Hr. Toksvig” på aarhus.nu: http://www.aarhus.nu/reportage/06-11-29-5.html

HANS OTTO JØRGENSEN
Skønlitterær forfatter, født den 23. august 1954 i Vile, Vestjylland og er landbrugsuddannet. Han har skrevet romaner, novellesamlinger, kortprosasamlinger, hørespil og digte. Jørgensen har desuden i en lang årrække været aktiv i arbejdet for en professionel, dansk forfatteruddannelse og har siden 2002 været rektor for Forfatterskolen. Senest og ganske for nylig har han udgivet bogen “Med plads til hundrede køer” (Gyldendal 2007) som er en selvstændig fortsættelse af Hans Otto Jørgensens slægtskrønike fra Jylland fra århundredeskiftet til i dag, der begyndte med den prisbelønnede Helt og heltinde (2001).

Læs Mathias Kokholms essay ‘Eksperiment og engagement – verdensvendt eller blot det hvide ud af øjnene?’, der blandt andet omhandler Jørgensens forrige bog “Ålen har englelyd” (2006), som befinder sig i en anden af Hans Otto Jørgensens serier, populært kaldet kalkun-serien, som ind til videre rummer fire fantastiske og viltre kortprosabøger, hvoraf den første bar titlen “Den bronefarvede kalkun” (Afterhand 1991). http://www.aarhus.nu/reportage/06-08-18.html

LARS FROST
Skønlitterær forfatter, født 1973. Debuterede i 2000 med novellesamlingen ’Og så af sted til Wien’ hos Lindhart og Ringhof, senere er kommet romanerne ’Allermest undrer det mig vi kan glemme’, og ’Smukke biler efter krigen’ i henholdsvis 2001 og 2004. Senest er digtsamlingen ’Et par dage’ udkommet i 2006. Altså en forfatter der i en ung alder har været omkring de fleste genrer. En forfatter der tør tage chancer og lade alt stå stille eller bevæge sig ud af en velklingende tangent, en forfatter der nedbryder genrer og skriver om hverdagen så den bliver fantastisk.

Detaljer

Dato:
29. marts 2007
Tidspunkt:
00:00
Pris:
kr.30
Hjemmeside:
http://www.lynfabrikken.dk