Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

7/12: Bogkoncert & artist talk med Konrad Korabiewski & Litten

7. december 2011- 00:00

kr.40

Lydkunstbogen “Påvirket som kun et menneske kan være” blev udråbt til et nybrud i bogobjektets historie, da værket udkom i 2010 på Geiger Records. Det er et tværkunstnerisk værk, hvor kunstner og komponist Konrad Korabiewski og billedkunstner Litten udvisker grænserne mellem musik, billedkunst, illustration og ord overskrides, sanserne udfordres, forestillingerne om hvad en bog kan forflyttes og livets eksistens reflekteres.
På Aarhus Kunstbygning kan du onsdag den 7. december 19.00 – 21.00 se værket udstillet, opleve en artist talk og endelig en unik bogkoncert med udgangspunkt i ”Påvirket som kun et menneske kan være”.

Før og efter duoens indtagelse af scenen vil DJs fra Geiger spille musik i grænsezonen mellem litteratur og lydkunst.

Konrad Korabiewski & Littens projekt har høstet mægtig stor opmærksomhed både i Danmark og udlandet for værket, som er en gennemført syntese mellem grafisk kunstbog og lydkunst. Medieomtalen har været massiv, og både musik, kunst- og litteraturanmeldere skamroser hybridværket. Receptionen er bemærkelsesværdig, idet vi står med et bogobjekt udgivet i 100 eksemplarer.

Allerede kort efter udgivelsen blev værket nomineret til en af verdens mest prestigefyldte priser for illustrationskunst / kunstbøger, nemlig Swatch Young Illustrators Award. Siden har duoen turneret Nord Europa og deriblandt efterårets bogmesse i Frankfurt – verdens største af slagsen – hvor “Påvirket som kun et menneske kan være” var repræsentant for både Danmark og Island.

Inden sansebombardementet for alvor sætter ind med aftnens koncert, vil de to kunstnere give en artist talk om deres pionerprojekt. Derudover udstilles “Påvirket som kun et menneske kan være”, så du kan bladre i bogen, hvor hver side fyldt med nye kunstværker, teksturer, udklip og skriftlige fortællinger. Lydsporene og musikken skifter når du bladrer.

“Påvirket som kun et menneske kan være” er blevet fremhævet som værende “en begivenhed, ikke kun blandt kunstnerbøgerne fra 2010, men i de danske kunstnerbøgers historie. En historie, der indeholder mange højdepunkter, hvortil just dette værk, med sit fokus på de materielle og taktile sider, ubesværet kan placeres”. Ordene er Thomas Hvid Kromanns, lektor ved KU med forskningsspeciale i kunstnerbøger.

“Påvirket som kun et menneske kan være” er udgivet af Geiger Records i 100 håndlavede, unikke eksemplarer, som er tilgængelige for både køb og udstilling.

Praktisk information:
Sted: Aarhus Kunstbygning, J.M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C
Tidspunkt: Kl. 19.00 – 21.00
Entré: 40 kr.

Web:
www.geigerrecords.dk
www.paavirketsomkunetmenneskekanvaere.dk
www.korabiewski.com
www.litten.info

Arrangementet præsenteres af SNYK som del af Det Flyvende Spillested – en landsdækkende og mobil koncertplatform. Arrangeret i samarbejde med Geiger Records og støttet at Aarhus Kommune.

Detaljer

Dato:
7. december 2011
Tidspunkt:
00:00
Pris:
kr.40
Hjemmeside:
http://