Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

7/12 Dukketeater m. digter Thomas Boberg & koncert med After Hand Sessions

7. december 2007- 00:00 - 8. december 2007- 00:00

kr.40 – kr.90

AFTER HAND SESSIONS

I projektet After Hand Sessions mødes ord og lyd i to gange tre døgn. Der er ingen afbrydelser, ingen måde at undslippe. Men vigtigst: Ingen af kunstnerne må have materiale med hjemmefra. Alt skal skrives på stedet – sammen. Målet er at tvinge kunstnerne til at føje mere luft og andre stemmer ind i deres værk. Det skal således ikke blot resultere i værker, men i værker, hvor poetik og overvejelser løber sammen.

Således har en håndfuld af landets fineste digtere mødtes med ferme musikere af to omgange for at udfordre sig selv og hinandens udtryk. Sammenkomsterne har affødt et mangefacetteret materiale, der strækker sig fra melodisk rockpop over støj til eksperimenterende lydcollager.

Første session blev afholdt i foråret 2007 i det legendariske forlag After Hand’s lokaler i Nansensgade, som rummer After Hand Gallery and Bookstore. De fremmødte var; de tre digtere Janus Kodal, Morten Søndergaard og Claus Handberg Christensen, samt de to musikere Janus Bechmann og Morten Okbo.

Anden session fandt sted i Vestjylland i den lille by No, hvor forlaget After Hand’s domicil ligger. Besætningen var her nogenlunde den samme – Morten Søndergaard undtaget – men fik tilføjet en ny stemme ved digteren og billedkunstneren Henrik Have, som desuden er indehaveren af forlaget After Hand.

Denne aften på Entré Scenen i Århus medvirker forfatterne Janus Kodal og Claus Handberg Christensen samt sanger, komponist og guitarist Morten Okbo og lydingeniøren Janus Bechmann.

Hør udpluk fra After Hand Sessions her: www.myspace.com/afterhandsessions

JANUS KODAL
Janus Kodal er født i 1968. Han debuterede som digter i Hvedekorn i 1989 og gik på Forfatterskolen 1989-1991. Debut i bogform med digtsamlingen ’Antologi’, Gyldendal 1991. Kodal er en uomgængelig stemme i dansk digtning. En stemme, der ofte har ladet sig sætte i scene i samarbejde med musik og andre kunstformer.

CLAUS HANDBERG CHRISTENSEN
Claus Handberg Christensen debuterede i 2001 med samlingen ‘320 Pund’ (Gyldendal), der indeholder digte og kortprosastykker, som kredser om et centrallyrisk jeg og glider mellem det paradoksale og meningsfyldte, holdt sammen af ironi og humor. Hans anden og seneste digtsamling udkom i 2006 med titlen ‘En tilpas støj’, som ligeledes indeholder digte og kortprosa, men her holdt mere stramt sammen med minutiøse skildringer af hverdagslivet, som familiefar og digter, i en lavmælt tone, som nok alligevel raser.

MORTEN OKBO & JANUS BECHMANN
De to musikere Morten Okbo og Janus Bechmann har tidligere arbejdet sammen i bandet Turbulens. Turbulens har to plader bag sig og en lang række eksperimenterende samarbejder med danske digtere her iblandt Janus Kodal, Lars Frost, Peter Laugesen og Ursula Andkjær Olsen. Deres første plade med titlen Against a Cult Youth (Cope) udkom i 2005, og orkestret har senest udgivet Djurslang (2006). Turbulens medvirker sammen med Janus Kodal på audioPoesi – en antologi (Geiger Records/CrossArt, 2006).

Politiken skriver om gruppen, at “Turbulens spiller en usædvanlig kombination af nysgerrig og pågående rockmusik med et næsten paradoksalt godt øre for det venligt iørefaldende… De har deres helt eget univers at byde på…”.

Bechmann og Okbo har tidligere optrådt ved vores Lyd+Litteratur-arrangementer bl.a. i efteråret 2006 og senest på vores scene i Kunstbygningen under SPOTfestivalen i sommeren 2007. Se Gaffas anmeldelse af koncerten her: http://gaffa.dk/anmeldelser/view.php/mreview_id=32645

*

BRUDSTYKKER AFMIN MARIONETDUKKES BEKENDELSER

Brudstykker af min marionetdukkes bekendelser er en dukkeforestilling for voksne, baseret på digtet med samme titel af Thomas Boberg.

I løbet af 70 intense minutter stifter vi bekendtskab med en nulevende digters overrumplende sproglige univers og digtene får dramatisk liv på scenen. Forestillingen indledes med, at Thomas Boberg læser digte op fra sin nyligt udkomne og meget anmelderroste digtsamling ”Gæstebogen’.

Herefter inviteres vi ind i en eviggyldig kærlighedshistorie med store følelser, ømme ord, livskriser, skænderier – han drikker whisky, hun drikker rødvin – der er lidenskab, saft og kraft og fysisk udfoldelse – det er dukketeater, men det er ikke for børn!

Skuespiller og dukkefører Peder Holm Johansen, som mange sikkert vil huske som taxichauffør Leon Frevert fra DR’s Forbrydelsen, fører dukkerne Pikonio og Lili gennem alle livets store følelser, og vi griner og græder sammen med dem, fordi der er så mange ting fra vort eget liv, vi pludselig oplever på scenen.

Forholdet mellem mand og kvinde får nye dimensioner i en overraskende scenisk leg mellem skuespiller, digter og dukker. Brudstykker af min marionetdukkes bekendelser er underholdende og vedkommende nyt dansk teater, og det er en anderledes forestilling om kærlighed. Oplev poesiens kraft og dukketeatrets magi, og bliv forført til latter og gråd af en alt for genkendelig historie om længsel, møde og afsked.

THOMAS BOBERG
Thomas Boberg (f. 1960) indledte sit forfatterskab med digtsamlingen ‘Hvæsende på mit øjekast’ (1984) og har siden udgivet en række digtsamlinger og rejseskildringer. En af sidstnævnte, ‘Americas’, blev indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris i 1999. Senest har Thomas Boberg udgivet den fantastiske digtsamling ‘Gæstebogen’ (Gyldendal, 2007).

PLAN-B
PLAN-B har siden 2002 været et af Københavns førende, uafhængige teatre. Det blev grundlagt af skuespiller Mads Wille, instruktør Jens August Wille og dramatiker, dramaturg og instruktør Simon K. Boberg, der alle tre manglede et fleksibelt forum for den nyskabende, udfordrende og ambitiøse scenekunst i Danmark. På den baggrund skabte PLAN-B sin første forestilling TRANSPORT, og lige siden har teatret markeret sig med originalitet som sit stærkeste kendetegn. Vi præsenterer kun nyskrevet og nyudviklet materiale, vi præsenterer mindst én verdenspremiere af en udenlandsk dramatiker hver sæson, og vi udfordrer både vores publikum og teatrets gængse arbejdsprocesser.

***

Fredag d. 7. december

20:00 – 21:10 dukketeater m Thomas Boberg og PLAN-B
pause
21:30 – 22:30 koncert m Afterhand Sessions

Køber man billet i døren er priserne:

Voksen 110 kr.
Ung/pension 60 kr.
Studerende 55 kr.
Gruppe (10 pers +) 40 kr.

*** Men det er også muligt at forudbestille billet og få en særlig rabat som abbonnent på Litteraturen på Scenens nyhedsbrev. Prisen er således 40 kr.
– Bestil billet – inden torsdag d. 6/12 kl.16:00 – ved at sende en mail til Litteraturen på Scenen: mathiaskok@yahoo.dk

Detaljer

Start:
7. december 2007- 00:00
Slut:
8. december 2007- 00:00
Pris:
kr.40 – kr.90
Hjemmeside:
http://www.entrescenen.dk