Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

7/6: Lyd+Litteratur på SPOT-festivalen

7. juni 2008- 00:00

Geiger og Litteraturen på Scenen er igen til stede på SPOT Festivalen og præsenterer i år svenske UKON & Njurmännen og Claus Beck-Nielsen Memorial.
UKON & Njurmännen
Et særegent samarbejde mellem den konceptuelle poet Ulf Karl Olov Nilsson, der siden 1990 har udgivet ni bøger, og det mystiske kultnavn Njurmännen, hvis arbejde med avantgardistisk lydkunst og popmusik strækker sig helt tilbage til begyndelsen af 80’erne. En uhørt ualmindelig fusion af ord og musik som idé og begreb.

ULF KARL OLOV NIELSON
Poeten og psykologen Ulf Karl Olov Nilsson (f. 1965) har siden 1990 (debut: Kung-kung) udgivet ni bøger, der har placeret ham som en af Sveriges mest interessante og vellidte konceptuelle digtere, bl.a. med bøgerne Block (2005) og Stammar (2002). Hans seneste digtsamling Synopsis udkom i efteråret 2007.

I Synopsis forskyder UKON digterrollen i retning af samler/ registrant/medium –redigeringsarbejde som praksis – idet samlingen består af bearbejdede tekster, som han selv eller andre allerede har skrevet. Foruden en valgtale, liste over henrettelsesmetoder i USA, et digt til ægget (dav Højholt) og mange andre sære tekster. ”Synopsis” betyder overblik og Synopsis er således et katalog over teksttyper.
I bogen opstår et inklusivt og sidestillende spil, hvor flere stemmer og diskurser etablerer forskellige udsigelsespositioner inden for digtets korpus. Digtene kan karakteriseres som en art performative digte, med koncepter, systemer og lister, men fremstår både inderlige og personlige, på grænsen mellem humor og alvor.

Synopsis indeholder også en cd med en radikalt, voldsomt og humoristisk operalibretto, som UKON har lydliggjort i samarbejde med Njurmännen.

læs ::: http://www.litlive.dk/default.asp?land=dk
-anmeldelse af Mai Misfeldt på litlive

NJURMÄNNEN
Njurmännen har siden 1984 været et særligt fænomen på den musikalske undergrundsscene i Sverige. Bandet har udgivet en lang række indspilninger oftest på kassettebånd, men også CD og vinyl. Senest har det svenske Börft Records genudgivet deres første bånd på vinyl. Njurmännen har altid befundet sig i grænsefeltet mellem populærmusik og avantgarde. I samarbejdet med UKON har de bevæget sig ind i et nyt felt med den svenske tekst/lydtradition, med poesi og elektronisk musik, der tager form fra begyndelsen af 1960erne og ligger i forlængelse af internationale lydbølger, der igen krydser med den sprogmaterialistiske skole, som UKON placerer sig i forlængelse af.

lyt ::: www.myspace.com/njur

Claus Beck-Nielsen Memorial
Bandet Claus Beck-Nielsen Memorial blev dannet for at spille de sange, som forfatteren og dramatikeren Claus Beck-Nielsen fik skrevet, inden han i 2001 erklærede sig selv for død og borte. I front for mindeorkestret står en skikkelse ved navn Some Body; en anonym krop, som sangene blot taler igennem. Det første resultat kunne høres på albummet The European Dream Scream fra 2006. En plade, hvor ekstreme close-ups fra privatsfæren stødte sammen med storpolitiske temaer. På det kommende album, Freedom on the March, bevæger bandet sig endnu dybere ned i tidens højspændte politiske mentalitet med sange om frihed, diktatur og krig mod terror. Sangene foredrages på både engelsk, dansk og tysk, og den musikalske indpakning blander stramt spillet og støvet americana med elementer af dansk visesang og Kurt Weill-lignende cabaret – eller med deres egne ord: ”Pro-amerikansk freefolk”. Claus Beck-Nielsen Memorial udgiver 3. april albummet “Freedom on the March” på Geiger Records.

lyt ::: www.myspace.com/clausbecknielsenmemorial
lyt ::: www.myspace.com/geigerrecords

læs mere om spot på ::: www.spotfestival.dk

Detaljer

Dato:
7. juni 2008
Tidspunkt:
00:00
Hjemmeside:
http://www.spotfestival.dk