Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

AARHUS OPLÆST

26. august 2022- 16:00 - 18:00

Sted: Vogn 1, Godsbanen
Entré: 40 kroner (MobilePay eller kontant i døren)
Tag gerne egne drikkevarer mm. med
LIPS præsenterer med Aarhus oplæst en række forfattere, der alle har en tilknytning til Aarhus. Uanset om de skriver digte, noveller eller romaner. Vi er interesseret i at skabe et fællesskab om litteraturen. Under nedlukningerne har der været gode muligheder for at være alene med litteraturen. Endelig kan vi samles om den. De forfattere, vi inviterer, vil have Aarhus til fælles med publikum. Det sted hvor vi bor, hvor der skrives bøger (om), det sted vi har været lukket inde.
Viggo Bjerring (f. 1981) debuterede i 2016 med novellesamlingen Balancekatten. Samme år udkom han med kortromanen Qwerty som blev nomineret til Danske Skønlitterære Forfatteres pris, Den Svære Toer. Verdenshjertet er hans første roman: En fremtids- og samtidsroman om et velfærdssamfund i opløsning. Her er de arbejdsløse blevet De Unyttige, økokapitalismen har vundet frem, og algoritmer har overtaget meget af arbejdet.
Verdenshjertet er en kuldslået roman om kunstig intelligens, kærlighed og kapitalisme. En filosofisk og humoristisk fortælling om at finde en mening med livet i en ensom tid.
Kristina Nya Glaffey (f. 1979) er uddannet fra Forfatterskolen i 2005.
Hun har tidligere skrevet prosabøgerne Lykkejægere (2007) og Padder og krybdyr (2012). Siden fulgte Mor og Busser. Romantisk komedie (2014) og Mor og Busser skal skilles. Romantisk tragedie (2016). Fuck mor og Busser. Ungdomsoprør udkom i 2019.
I marts 2022 udgav Kristina Nya Glaffey To the Modern Man – et forbandet og humoristisk portræt, der hænger den moderne mand op i tøjklemmer, så vi kan se ham, rigtig se ham, vende og dreje ham og det image, han har så travlt med at brande sig selv med.
Ida Marie Hede (f. 1980) er uddannet fra Forfatterskolen i 2008 og Mag.art. i kunsthistorie fra Københavns Universitet.
Har bl.a. udgivet Seancer (2009), Det kemiske bryllup (2013), Inferno (2014).
I 2017 udkom Bedårende, et værk i fire dele, som handler om familien og det samfund, der omgiver den.
Hun er aktuel med Suget eller Vasker du vores fuckfingre med dine tårer? En roman om begærets og moderskabets ambivalens, og om underkastelse, venskab, sorg og fantasier.
Arrangementet er støttet af Aarhus Kommune og Salling Fondene

Detaljer

Dato:
26. august 2022
Tidspunkt:
16:00 - 18:00