Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Den første og den seneste III

7. august 2021- 16:00 - 18:00

Sted: Vogn 1, Godsbanen
Entré: 40 kroner (MobilePay eller kontant i døren)
Gyldigt coronapas påkrævet
(Der er ikke noget salg af drikkevare, men man er velkommen til at tage sine egne med eller købe i Spiselauget.)
Over fire aftener inviterer vi 12 danske forfattere til at tale om og læse op fra deres debut og deres seneste udgivelse. Både for at fejre nogle gode bøger og for at undersøge, hvilke forbindelser og forhold, vi støder på bøgerne imellem. Således beder vi forfatterne om at fortælle om debutens tilblivelse, om hvordan de opfatter den i dag, og om hvordan (hvis overhovedet) den seneste bog forholder sig til debuten.
Filip Granlie. Med humor og tyngde dissekerer prosaværket det sælsomme, almindelige menneske med næsetip og navle, med forplantningskløe, landvindinger og en solblind stræbsomhed. ”Originalen” er et satirisk portræt af menneskearten. Bogen skildrer menneskets status som jordens dominerende art i en tid, hvor planeten og de øvrige arter bliver presset i stadig højere grad. ”Originalen” er antropologi, biologi og poesi sløjfet sammen. ”Originalen” er Filip Granlies tredje bog. Han dobbeltdebuterede i 2010 med ”Børnebog Eske” og ”Fugle om digte”, hvor Kamilla Löfstrøm i Information blandt andet skrev: “legende let og fuld af tyngde”– og det gælder i den grad også for ”Originalen”.
Adam Drewes (f. 1974) har udgivet hybridromanen ”Radio” (forlaget Arena 2013), spoken word-LP’en Regel nr. 1 (forlaget Arena 2003) og er tidligere Nordisk Mester i Poetry Slam (2000). Han er uddannet fra Forfatterskolen 2002 og cand.mag. i Litteraturvidenskab.
Han er aktuel med bogen ”Kim Larsen?” på Cris og Guldmann: “Har du hørt det? Kim Larsen er død?” Sådan indleder Adam Drewes sit originale værk, der undersøger nutidens fællesskabsfølelse. Med Kim Larsen og hans folkelige popularitet som prisme fås her et unikt perspektiv på fællesskabets mange former og facetter. Der er ingen svar i dette værk, kun spørgsmål, og det giver teksten sin helt egen poesi.
Peter-Clement Woetmann (f. 1985) er dansk digter, dramatiker og redaktør. Han er uddannet fra Forfatterskolen (2006) og i Landskabsarkitektur og Bydesign (2012). Peter-Clement Woetmann debuterede med digtsamlingen ”Heldigvis er skoven blevet væk” i 2005. Han debuterede som dramatiker i 2016 med ”Til mine brødre” på Aarhus Teater. Han er en del af redaktionen på Forlaget Kronstork.
I 2017 udkom Peter-Clement Woetmanns fjerde digtsamling ”Bag bakkerne, kysten”.

Detaljer

Dato:
7. august 2021
Tidspunkt:
16:00 - 18:00