Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Det politiske I

5. juni 2020- 16:00 - 18:00

Sted: Vogn 1, Godsbanen
Entré: 40 kroner (MobilePay eller kontant i døren)
Gyldigt coronapas påkrævet
Med oplæsningsrækken Det politiske I-IIII præsenterer LIPS navnkundige værker, som på emblematisk eller agiterende vis har sat et aftryk på den verden, vi kender i dag.
Efterfølgende er der oplæsninger ved to forfattere, som i deres bøger arbejder eksplicit politisk med eksempelvis ligestilling, fordeling af kapital, race og klima.
Det politiske I
Præsentation og oplæsning af ”Bestikkelse” (Steven Zultanski) v. oversætteren Andreas Eckhardt-Læssøe
Om bogen:
Det bliver ikke bedre. I ”Bestikkelse” handler det om at blive værre. Med en skruppelløs fortælleglæde bekendes forbrydelse efter forbrydelse ned til mindste detalje. Det er neurotisk, nonchalant og fuldstændig absurd. Alt og alle står for skud. Du trækkes ind i en vilter strøm, der fabulerer og fortaber sig i tricktyveri, præsidentens torturmetoder, intimitet mellem elskende, fødevareusikkerhed og sultestrejker, den vestlige borgers aftryk, granatæblets seksualisering, det kapitalistiske samfunds chefer og helgener, skodlejligheder i New York og noget så simpelt, men samtidig dramatisk, som dråbers kollision på et badeforhæng.
Om oversætteren:
Andreas Amdy Eckhardt-Læssøe er forfatter, oversætter og kritiker. Han har udgivet én bog: ”Det skal nok gå” (digte, OVO Press 2018). I 2017 blev han cand.mag. i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med et speciale om natur og religion hos Klaus Høeck. Han har været redaktør på Trappe Tusind og Atlas Magasin, hvor han har skrevet anmeldelser og kritiske tekster i mange år. Han har oversat to bøger fra engelsk: ”Coeur de lion” af Ariana Reines (Kronstork, 2015) og ”Kosmisk Pessimisme” af Eugene Thacker (Ovo Press, 2016). Han har tidligere undervist på Testrup Højskole.
Oplæsninger v. Maja Lee Langvad og Thomas Boberg
Maja Lee Langvad dimitterede fra Forfatterskolen i 2003. I 2006 debuterede Langvad med den konceptuelle digtsamling ”Find Holger Danske”. Hun modtog Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris for bogen. Langvad oversatte ”Spørgeskemaer” af Max Frisch, der udkom på forlaget Basilisk i 2007. I 2014 kom Langvad med en dobbeltudgivelse: ”Find Holger Danske Appendix” og ”Hun er vred – Et vidnesbyrd om transnational adoption”.
”Hun er vred – Et vidnesbyrd om transnational adoption” er et omfattende værk, fortæller en kritisk historie om transnational adoption. Bogen har været indstillet til bl.a. Politikens Litteraturpris og Weekendavisens Litteraturpris. Langvad har arbejdet sammen med videokunstnere, komponister, film- og teaterinstruktører i både Danmark og Sydkorea, og hun har opført flere litterære performances på bl.a. Overgaden – Institut for Samtidskunst og Museet for Samtidskunst.
Besøg Maja Lee Langgvads hjemmeside: https://www.leelangvad.dk/
Thomas Boberg, født 1960, debuterede med digtsamlingen ”Hvæsende på mit øjekast” i 1984 og har siden udgivet atten digtsamlinger, senest ”Hesteæderne – Trilogien” (2015) og ”Mexicocitydigte” (2017). Han har desuden udgivet en roman, en samling vandrehistorier og en serie af fire rejsemindebøger: ”Sølvtråden” (1996), ”Americas” (1999), ”Invitation til at rejse” (2003) og ”I den næste by” (2012).
I foråret 2019 var Thomas Boberg aktuel med den store sansemættede rejseroman ”Africana”.
Han har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris to gange og har bl.a. modtaget Otto Gelsted-prisen, Morten Nielsen-legatet, Drachmann-legatet, Johannes Ewalds hæderslegat og Det Danske Akademis Store Pris.

Detaljer

Dato:
5. juni 2020
Tidspunkt:
16:00 - 18:00