Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Digtplæsninger på Det Gamle Gasværk: Peter Laugesen, Glenn Christian og Mads Mygind

12. april 2012- 00:00

DIGTOPLÆSNINGER PÅ DET GAMLE GASVÆRK I BRABRAND d. 12. april.
Som optakt til Sommerstemmer-arrangementet ved Brabrand Sø (som åforegr den 8. juni) præsenterer Litteraturen på Scenen og Kulturgas tre forfattere i Brabrand den 12. april.

De tre forfattere har noget tilfælles: De har alle et forhold til Århus, de har alle et forhold til forlaget After Hand, og de har alle et forhold til digtningen. De tre forfattere vil læse op af deres værker og dermed præsentere et bud på hvor dansk digtning står anno 2012. En unik mulighed for at stifte bekendtskab med nutidig dansk digtning, set fra tre forskellige positioner, dog med et vist slægtsskab kunstnerisk set. Det er tre digtere, som alle er oplæsere med en stærk bevidsthed om den mundtlige levering. Aftenen vil byde på meget forskellige tempi i oplæsningerne, men fælles for dem alle vil være originalitet i udtrykket.

Peter Laugesen debuterede i 1967 med Landskab og har siden udgivet en lang række digtsamlinger, oversættelser, dramaer, mv. Han har samarbejdet med musikere i diverse sammenhænge, blandt andre med Mindspray, i forskellige jazzkonstellationer, såvel som med Singvogel, med hvem han har udgivet tre plader. Laugesen har en egensindig, anarkistisk tilgang til kunst, hvilket hans insisterende, vidtrækkende praksis bevidner. I 1992 modtog han Det Danske Akademis Store Pris. Han bor i Brabrand og fylder 70 5. marts i år.

Glenn Christian er for tiden dobbeltaktuel, dels med en mappe på forlaget After Hand (Det sorte ved munden), og med en håndsyet bog på det lille forlag Organiseret Vold Begået Imod Den Almindelige Tale (Fabriksnoter). Glenn Christian debuterede i 2008 med digtsamlingen Det hjemlige. Siden har han blandt andet startet eget forlag med nogle forfatterkolleger, på hvilket han selv udgav to digtsamlinger. Glenn Christian er uddannet fra Forfatterskolen.

Mads Mygind, debuterede i 2011 med digtsamlingen Før vi har set os omkring på After Hand, men udgav allerede året før et hæfte på samme forlag under titlen Tilbage er et sart pulver af oprør. Siden 2006 har Mygind været medlem af foreningen Litteraturen på Scenen, hvor han blandt andet har været medstifter af Oplæsningsrække på LYNfabrikken og den internationale poesifestival og bogmesse Verbale Pupiller. I efteråret 2010 oversatte og præsenterede han den zimbabweanske friby-forfatter Tendai Frank Tagarira på Teater Svalegangen.

Tid: 12/4 kl. 19.30 (dørene åbnes 18.30)
Sted: Det Gamle Gasværk på Byleddet 2 C, 8220 Brabrand.
Entré: 60 kr.

Arrangør: Kulturgas og Litteraturen på Scenen.

Detaljer

Dato:
12. april 2012
Tidspunkt:
00:00
Hjemmeside:
http://