Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

KØN litteratur

26. juni 2021- 15:00 - 16:30

Selvom døre og institutioner har været lukkede, har verden udenfor ikke stået stille. Tværtimod. I løbet af det sidste år er Cecilie Bødker, Mia Dall og Tina Frank alle debuteret med værker, der kredser om det at være kvinde i dag, om sex, angst, frihed, rastløshed, kærlighed og klaustrofobi. Og det kan vi selvfølgelig ikke lade gå vores døre forbi. I et samarbejde mellem KØN og Litteraturen på Scenen vil vi sammen med jer og de tre forfattere – gennem diskussioner og oplæsninger af de helt friske værker – blive klogere på den absolut nyeste KØN litteratur.
Arrangementet er modereret af Rebekka Boyding.
Adgang til arrangementet ved køb af entré på KØN.
Cecilie Bødker (f. 1990) er forfatter og fotograf. Hun er uddannet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har en bachelor i Fotografisk Kommunikation. Hun har gået på Gladiators ét-årige forfatterskole. Cecilies skrift undersøger samfundets normer herunder monogami, heteronormativitet, skam og konkurrencementalitet blandt kvinder. I august 2020 udkom hendes debutroman ‘Sortsyge’ på forlaget Vild Maskine.
Mia Dall (f. 1987) er forfatter, redaktør og cand.mag. i litteraturvidenskab. Hun er opvokset i et økologisk bofællesskab i Nordsjælland og er nu bosat i København. Mias lyriske prosa kredser om den filosofiske samfundsanalyse og det er en insisterende undersøgelse af selvet som både isoleret og socialt konstrueret. Mia skriver om depressionens illusionsløse og forførende snæversyn og angstens neurotiske besættelser. I februar 2021 udkom hendes debutroman ‘Frank’ på Forlaget Gladiator under Lycius Redaktionen.
Tina Frank (f. 1981) er forfatter og art director. Hun har læst litteraturhistorie på Århus Universitet og har en bachelor i visuel kommunikation. I september 2020 udkom Tinas debutroman ‘Øjets anatomi’ på Forlaget Gladiator under Lycius Redaktionen. Romanen handler om en ung kvinde, der langsomt mister synet, om hendes desperate forsøg på at slippe fri fra sin egen krop, sin genetiske disponering og den hverdag, hun er fanget i.
Rebekka Boyding (f. 1995) er arrangør og bestyrelsesmedlem hos Litteraturen på Scenen, hvor hun særligt arbejder med at flytte litteraturen ud af de litterære institutioner. Hun arbejder desuden selv bredt med scenekunst, litteratur, film og musik – primært som skrivende. Hun er aktuel som dramatiker og instruktør på den samtidskritiske forestilling ‘Noget virkelig virkeligt’, der, helt i tråd med arrangementet, kredser om en ung kvindes udfordring som privilegeret, deprimeret og frustreret.
PRAKTISK
📍Dato: Lørdag d. 26. juni kl. 15 – 16.30
Sted: Byrådssalen, KØN
💰Pris: 75 kr. // studerende 60 kr. // under 18 år gratis – giver også adgang til museets udstillinger
Det er gratis for medlemmer af KLUB KØN
📧Tilmelding via kontakt@konmuseum.dk – betaling i døren.
COVID-19: Vi følger de gældende retningslinjer

Detaljer

Dato:
26. juni 2021
Tidspunkt:
15:00 - 16:30