Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

LIPS & Debutanterne

4. juni 2022- 16:00 - 18:00

Sted: Vogn 1, Godsbanen
Entré: 40 kroner (MobilePay eller kontant i døren)
Der er ikke salg af drikkevarer til arrangementet, men man er velkommen til at medbringe sine egne.
Mød Litteraturen på Scenen når vi med oplæsningsrækken LIPS & Debutanterne sætter fokus på ikke bare den helt nye litteratur men også de helt nye forfattere.
Om forfatterne:
Joakim Kruse Lykke er elev på Forfatterskolen, uddannet fra Kungliga Konsthögskolan i Stockholm og debuterer i april 2022 med romanen ”Et sted at være mor fra”, der er en søns rå og smertelige fortælling om en mors terminale sygdomsforløb.
”Et sted at være mor fra” er en søns rå og smertelige fortælling om en mors terminale sygdomsforløb. Lykke går i sin ordknappe roman helt tæt på kroppen og sorgen og på den særlige form for intimitet, der kan opstå i overgangen mellem liv og død. En voldsom, øm og håbefuld historie, der borer sig ned i en af de mest fundamentale erfaringer i livet: oplevelsen af at miste.
Alen Causevic
Det egentlige liv i livet tager dig med til hjertet af tilværelsen som flygtning. Du ser asylcentrene indefra. Du mærker den konstante uvished og indre uro. Du gennemlever den døsige hverdag sammen med Ibrahim, Aida og Sahil, med alt hvad den indebærer af længsel, tvivl og håb. Alen Causevic skriver ikke med løftet pegefinger, men bruger derimod åbent øjne og minder fra en barndom i asyl til at udfolde en hudløs fortælling om familie, tilhør og ikke mindst drømmen om en fremtid i Danmark.
Rasmus Theisen er uddannet fra Forfatterskolen i 2019. I august 2021 debuterede han som forfatter med romanen ”Andre hunde”. Som 21-årig tog Theisen en beslutning, som de færreste gør i den alder. Han pakkede tasken, rejste til det kolde Vestgrønland på ubestemt tid, flyttede fra bygd til bygd og arbejdede forskellige steder som ufaglært.
Fem år senere, nu som 26-årig, har han brugt sine egne oplevelser på den grønlandske vestkyst som grundlag for ”Andre hunde”, der udgives af Gyldendal.
Spændingsromanen handler om en ung dansk mand, der flytter til Nordvestgrønland. Han kender ikke sproget, og han kender ikke koderne i lokalsamfundet, som består af lokale, fastgroede danske tilflyttere, flyfriske turister og guides. Og med tiden bliver den unge danske hovedperson hvirvlet ind i et lokalsamfund, hvor der både findes radikalisering, forelskelse, magt og modmagt.
Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommune.

Detaljer

Dato:
4. juni 2022
Tidspunkt:
16:00 - 18:00

Sted

Skrivekunstskolen
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
Aarhus, 8000 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside