Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

LIPS på Northside 2015!

12. juni 2015- 15:30 - 17:00

Litteraturen På Scenen (LIPS) arrangerer hver dag (fredag-lørdag-søndag) litterære oplæsninger på Mikroscenen. Fra kl. 15:30 til 17:15.
Program for LIPS på Northside 2015:
Fredag: Christoffer Ugilt Jensen – Kenneth Jensen – Simon Holm Pedersen
Lørdag: Nikolaj Zeuthen – Bjørn Rasmussen – Jens Kæmpe
Søndag: Signe Høi – Christian Dalgas – Lars Bo Nørgaard
Vært: Mads Mygind
Om de optrædende:
Christoffer Ugilt Jensen:
Christoffer er flere gange trykt i Hvedekorn. Han er uddannet cand. mag. i Nordisk Sprog og Litteratur. Han har sammen med sin bror Troels Ugilt, skabt bloggen Individ i fællesskab, som sidste år blev til bogen Individ i fællesskab 1, på forlaget Antipyrine.
Kenneth Jensen:
Kenneth Jensen udgav i slutningen af sidste år digtsamlingen Konventionel drift (Ovo Press), og er aktuel med romanen Tragedie plus tid (Antipyrine). Kenneth har lige modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Han debuterede i 2010 med digtsamlingen Kanin Kanin.
Simon Holm Pedersen:
Simon Holm Pedersen debuterede i 2013 på Jorinde og Joringel med bogen Jacquelyn Kotarac. Norske AFV Press har siden udgivet et hæfte af Simon med titlen Hvordan jeg bliver sangerinde. Senest har han lavet et radiodrama: I forhold til Anette som AKT1 opførte i Nikolaj kunsthal. Og så er han lige kommet ind på Forfatterskolen.
Nikolaj Zeuthen:
Nikolaj Zeuthen er en kunstner som opererer i en lang række genrer; han har således udgivet digtsamlinger, en tegneserie, en roman, en novellesamling, et drama, og flere plader som tekstskriver og forsanger i gruppen Skammens Vogn. Med sidstnævnte spillede han sidste år på Roskilde, og gæstede i år SPOT Festival. Han har modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Derudover er Zeuthen uddannet PHD i semiotik.
Bjørn Krag Rasmussen
Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet er Bjørns debut, som han i 2011 modtog Montanas Litteraturpris for. Bjørn er uddannet fra Dramatikeruddannelsen og Forfatterskolen. Han udgav i 2013 romanen Pynt. Bjørn udgiver til september digtsamlingen Ming.
Jens Kæmpe:
Jens Kæmpe er digter og medgrundlægger af udgivelsen Æseløre.
Jens debuterer som digter i det kommende nummer af Hvedekorn. Jens har været elev på Skrivekunstskolen på Godsbanen.
Signe Høi Jensen:
Signe Høi har vi spottet som et stort talent. Signe har endnu ikke udgivet noget og går til daglig på Silkeborg Gymnasium. Hun har blandt andet læst op på Hovedbiblioteket, og det så overbevisende, at vi inviterede hende til at læse op til Northside i år.
Christian Dalgas:
Christian er digter og studerer Nordisk. Han er udgivet i Trappe Tusind nr. 11. Han har læst op i Øst For Paradis for Litteraturen På Scenen, og publicerer flere af sine digte, som de skrives, på Facebook.
Lars Bo Nørgaard:
Lars Bo Nørgaard er uddannet fra Forfatterskolen, har flere mindre udgivelser bag sig, og er aktuel med bogen: Vores 74 m2, i serien Små bjerge af beton. Lars Bo Nørgaards bog er opbygget af et udvalg af optegnelser, skrevet i Gellerupparken, hovedsageligt i november og december 2014.
Om LIPS:
Foreningen Litteraturen på Scenen har siden 1996 arrangeret oplæsninger m.m. med danske og udenlandske forfattere. Det er blevet til flere hundrede arrangementer – hovedsageligt i Aarhus, men også i Odense og København.
Litteraturen på Scenen har stået bag Permanent Poesi med oplæsning og lyskunst på badeanstalten Den Permanente og Poesi i Bevægelse, hvor digtene blev revet ud af deres normale sammenhæng og vist i bl.a. busser og biografer og trykt på postkort.
Af faste begivenheder står Litteraturen på Scenen bl.a. bag Oplæsninger i Øst for Paradis, det årlige Sommerstemmer ved Brabrand Sø, samt festivalerne Verbale Pupiller og Lyd+Litteratur.

Detaljer

Dato:
12. juni 2015
Tidspunkt:
15:30 - 17:00