Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Løgn og Latin – fortællezone for børn

13. november 2004- 00:00

Børn og Litteratur-dagen byder bl.a. på Fortællerøret, skabt af kunstneren Annemette Juel i 2001 og rettet mod den mundtlige fortælling, børns egne fortællinger. Dagen igennem være mulighed for, at børn under Annemette Juels vejledning kan indtale deres historier i “Fortællerøret”; dvs. et rør af delvist gennemsigtigt stof. Indenfor står en stol og et bord med lydudstyr, så børnene i enerum kan åbne for tankerne og optage deres fortællinger. Forinden har barnet haft mulighed for at samle sig omkring historien ved at tegne den. Siden kan fortællingerne høres i biografen BIOMIO.
Digtværkstedet indbyder børn og voksne til som surrealisterne at sætte vilkårlige ord sammen til et digt. På værkstedet findes en kasse med udklippede ord, fortrykte postkort, lim og farver. Børnene tager en håndfuld ord og kan så lege sig frem til forskellige udsagn, der klistres på et postkort og evt. farvegives. Projektets hensigt er at få børn til at reflektere over sproget. Et udsagn som ”Solen havde tidligere pisket regnen” vil sætte fantasien i gang hos de fleste børn og åbne for en ny opfattelse af sproget og dets muligheder.

Skrivezonen
Forfatterne Lise Helledie og Bodil Nygaard vil til denne aktivitet skrive begyndelsen til en historie, som de besøgende børn i løbet af dagen kan skrive videre på. Forfatterne vil så kl. 14 læse børnenes historier samt deres egne versioner af historierne. Projektets formål er at give børnene mulighed for at prøve sig selv af som forfattere og ikke mindst give dem et indblik i, hvor mange historier, der kan gemme sig i samme oplæg; hvor stort og mangfoldigt tekstens univers er.

Lyd+Litteratur Søren Jessen og Band Ane
Gennem nogle år har Litteraturen på Scenen arbejdet med lyd og litteraturprojekter, der afsøger grænserne mellem lydkunst, musik og litteratur. I dette arrangement, der er henvendt til børn, vil tegneren og børnebogsforfatteren Søren Jessens vidtspændende univers blive ledsaget af Ane Østergaard (Band Anes) legesyge og komplekse elektroniske lydbillede. Ane Østergaard, der netop er startet på musikkonservatoriets nyoprettede linie for elektronisk musik og Søren Jessen har ikke tidligere arbejdet sammen. Vi håber at ’fortællekoncerten’ vil sætte fantasien i gang hos børnene og åbne for en ekstra dimension i oplevelsen af historien.

Udover de her nævnte aktiviteter kan man opleve Carl Quist Møller fortælle Løgnehistorier og tegnerne og forfatterne Bodil Nygaard og Søren Jessen, der skiftes til at fortælle historier og tegne til.
Yderligere oplysninger om børn- og litteraturdagen findes på www.kulturhusaarhus.dk

Detaljer

Dato:
13. november 2004
Tidspunkt:
00:00
Hjemmeside:
http://www.kulturhusaarhus.dk