Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lyd+Litteratur 1½

10. oktober 2003- 00:00

Kulturnatten d. 10. oktober på Musikcaféen, Mejlgade 53, 8000 Århus. Entré ved køb af Kulturnatpas (pris 60 kr.).
Fra 18.30 – 02.00 – se progamtider nederst på siden.

MC JABBER & DJ TOBI (BLUE FOUNDATION)

Litteraturen på Scenen præsenterede senest DJ Tobi og MC Jabber fra den kritikerroste trip-hop-gruppe Blue Foundation da de gæstede Musikcaféen under den første ”Lyd+Litteratur”-festival. Hér begejstrede de publikum med et yderst velfungerende mix af Jabbers rablende og intelligente ordstrømme og Tobis meget imponerende turntable-tryllerier.

Også under Kulturnatten vil Jabber og Tobi byde på tempofyldt ord- og lydmusik med masser af action, der musikalsk balancerer et sted mellem abstrakte hip hop-beats og electronica – tilsat mørke film-noir-refencer.

Selv om den kun består af dele af Blue Foundation, er det meget langt fra nogen svækket konstellation, der går på scenen. Tobi har fremvist sine exceptionelle DJ-evner lige fra Tokyo til London, mens Jabber både alene og sammen med Tobi har optrådt over det meste af Europa med sin helt særegne stand up-poetry.

‘It’s difficult to describe the experience of listening to Jabber, but it’s hypnotic, exciting and unique. His stream-of-consciousness delivery is marshalled into strict rhythmic shapes and has the power of rap mixed with highly focused philosophical riffs. Phenomenal.’ (Time Out).

‘The 21st century exploding in your face through the languages of rave, hip hop and free verse.’ (i-D Magazine).

Mere info: www.bluefoundation.dk

Peter Laugesen – DJ-set

Peter Laugesen (f. 1942) er en af Danmarks helt store digtere. Denne aften læser han dog ikke op, men spiller de plader, der har dannet klangbund og inspiration for hans digtning. Laugesen debuterede i 1967 og har siden udgivet over 40 digtsamlinger og indspillet albums med både Mind Spray og Singvogel. Med sidstnævnte har han netop udgivet albummet Hotellet Brænder – se www.singvogel.dk

Forfatterskabet kan ses som én lang sammenhængende strøm, én skrift – fra de første digtsamlingers fritstrømmende tekstblokker til de senere digtsamlinger, hvor de enkelte digte dog har en mere afrundet og klassisk form.

Et helt centralt element og en stor inspiration for Laugesen er musikken – og musikere som John Coltrane, Marianne Faithfull, Thelonious Monk, John Cale, Charlie Parker har alle spillet roller i Laugesens digte. Og aftenen vil uden tvivl give nye vinkler på et forfatterskab, der står som et af de helt centrale i nyere dansk litteratur.

POPCORN v. Christian Dorph og Peter Vuust

”Popcorn” er et møde mellem lyrik og jazz – et møde mellem bassisten Peter Vuust og forfatteren Christian Dorph. Popcorn er også titlen på den digtsamling af Christian Dorph, som er mødets centrale omdrejningspunkt. Musikken, der følger oplæsningen af digtene fra Popcorn, består af improviserede forløb. Den særlige lydhørhed, som opstår af mødet mellem digtene og jazzen, fører til skæve, smukke og skægge variationer.

Christian Dorph har – udover Popcorn (2000) – udgivet debutdigtsamlingen Et stykke tid (1992) og romanerne Øjet og øret (1999) og Hylster (2003). Han leder desuden forfatterlinjen på Testrup Højskole.

Peter Vuust er en af de store kapaciteter på den danske jazzscene. Han er docent på Det Jyske Musikkonservatorium, studiemusiker på mere end 50 albums og spiller fast i kvartet med Alex Riel, Lars Jansson og Ove Ingmarsson.

Forfatterelever fra Ask og Testrup Højskoler

Kulturnatten på Musikcaféen byder også på en sjælden mulighed for at komme på forkant med den helt nye litteratur, når forfatterelever fra Ask Højskole og Testrup Højskole kommer på besøg. Fra skrivelinjen på Testrup Højskole, der ledes af Christian Dorph, kommer efterårsholdet 2003. Ask Højskole, der ledes af lyriker og redaktør af litteraturtidsskriftet Ildfisken Carsten René Nielsen, stiller med nuværende og tidligere elever. Vil man vide, hvilke veje øjeblikkets litteratur afsøger, giver disse to hold forfatterelever en række dugfriske bud inden for både prosaen og lyrikken.

DJs fra Geiger

DJs fra musiktidsskriftet Geiger vil binde aftenens forskellige bestanddele sammen med passende musikalsk og fintfølende etikette.

Detaljer

Dato:
10. oktober 2003
Tidspunkt:
00:00
Hjemmeside:
http://gaffa.dk/nyheder/view.php?news_id=11181