Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sommerstemmer – musik og litteratur ved Brabraand Sø

19. august 2011- 00:00

Gratis

Litteraturen på Scenen gentager successen og præsenterer SOMMERSTEMMER ved Brabrand Sø på en dejlig sommerdag. Det gratis heldagsarrangementet, som arrangeres i samarbejde med Kulurgas, vil byde på en god håndfuld koncerter og forfatteroplæsninger.
Af forfattere byder SOMMERSTEMMER bl.a. på Morten Ramsland, Jørgen Leth, Thomas Boberg og Christina Hesselholdt. På musiksiden kan man bl.a. opleve de anmelderroste bands Bodega Boys og Singvogel samt en showcase med de kommende rapstjerner fra Rap Akademiet.

BYT EN BOG

Desuden kan man få byttet sine gamle bøger til nye bøger i BYT EN BOG-boden. Konceptet er, at man medbringer et antal bøger, og at man så kan vælge et tilsvarende antal bøger i boden. Der er både nye og brugte bøger i standen.

NYSKREVNE TEKSTER FRA GELLERUP OG BRABRAND

Som optakt til SOMMERSTEMMER har Litteraturen på Scenen i juli-agust 2011 etableret en række skriveværksteder for børn og unge på bl.a. Sødalskolen og Engdalskolen i Brabrand. Skriveværkstederne har været ledet af den unge lokale forfatter Mads Mygind, og målet har at støtte børn og unge med at formulere tekster om deres hverdag i Brabrand samt give dem berøring med litteratur på en ny og levende måde.

Teksterne, der bliver resultatet af skriveværkstederne, vil blive udgivet i en antologi, som deles gratis ud til SOMMERSTEMMER og efterfølgende. En række af eleverne fra skriveværkstederne læser deres tekster op til arrangementet.

SINGVOGEL
Kvartetten Singvogel blev dannet i 2001, af resterne fra bandet Vildensky, og spiller efter eget udsagn “forstadsrock’n’roll” – et miks af punkrock, blæserinstrumenter og kontrolleret kaos. De debuterede i 2003 med udgivelsen Hotellet brænder, hvor også digteren Peter Laugesen medvirker. De har senest udgivet Disney Exorcist (2009) og sammen med Peter Laugesen Den her planet glemmer vi aldrig (2011).

BODEGA BOYS
I en tid, hvor mange danske bands forsøger at lyde som glatte kopier af udenlandske forbilleder, og hvor bodegakulturen trues af sundhedsapostlene, skaber Bodega Boys et både ømt, humoristisk, ramsaltet og vulgært opgør med pænheden. Her er noget til både gården og gaden. Her leges veloplagt med sproget i tekster, der spænder fra underfundig hverdagspoesi til udgydelser langt under bæltestedet, fra mordballade til kæk tankstations-idyl. På samme måde blander musikken frejdigt dansk top, kabaret, jazz, punk og tango.

Bandet består af garvede kræfter fra både den litterære scene og fra jazz- og rootsmiljøet. De fandt sammen om en fælles kærlighed for lige dele litterær kabaret, ølbas, verdensmusik, Tom Waits og stambordsvisdom.

Musikken på debutalbummet Nøgnere end nogensinde er primært skrevet af komponisterne Andreas Ugorskij og Daniel Lindberg, og teksterne af forfatterne Jesper Wamsler og Marius Nørup-Nielsen. Guitaristen Andreas Ugorskij spiller også med tidens store danske verdensmusik-ensemble Klezmofobia, og sangeren Marius Nørup-Nielsen, som har fire bøger bag sig på Samlerens Forlag, har tidligere musiceret for Geiger Records på den anmelderroste Ka’ du lege!? med MikkelModulererMarius.

Mere info følger.

Detaljer

Dato:
19. august 2011
Tidspunkt:
00:00
Pris:
Gratis
Hjemmeside:
http://