Projekter

Lips på lyn

I årene 2006 til 2012 præsenterede LIPS op mod 100 forskellige forfattere på LYNfabrikken. I tillæg hertil stod bestyrelsen i 2009 bag antologien Oplæsningsrække på LYNfabrikken, hvori 57 forfattere, der tidligere havde læst op på LYNfabrikken, bidrog med tekst. Med dette initiativ vil LIPS genoplive det samarbejde og således nok engang skabe en litteraturscene i Aarhus, hvor den nyeste litteratur bliver læst op.

Nordiske poesidage

Nordiske poesidage er arrangeret af Litteraturen på Scenen i samarbejde med LiteratureXchange. Her sættes der fokus på nordiske forfattere.

Oversatte aftener

Oversatte aftener sætter det oversatte værk, fordi der findes så megen god oversat litteratur, der sjældent når oplæsningsscenen. Aftenerne har tre ben at stå på: Oplæsning af det oversatte, snak om metode/valg af oversat litteratur, samt oplæsning af egen litteratur (og hvordan den er påvirket af det oversatte litteratur).

Oplæsninger på Aarhus teater

Med renoveringen af Scala Foyer er et rum opstået, der samler teatrets gæster både inden og efter forestillinger til spisning, snak og samvær og nu altså også litteraturoplæsninger som selvstændige begivenheder. Første arrangement blev afholdt 8. januar, og det var så stor en succes, at LIPS og Aarhus Teater har besluttet at fortsætte samarbejdet. Det resulterer i en række oplæsninger, hvor fokusset lig første arrangement vil ligge på forfattere, der arbejder med dramatisk tekst.

Lips og debutanterne

Litteraturen på Scenen arrangerer i foråret 2019 fire aftener på LYNfabrikken i Aarhus, hvor vi hver aften præsenterer tre debutanter og deres værker. Her møder publikum den nyeste litteratur, og forfatterne bag den lærer kolleger at kende, som er samme sted i deres karriere.

Diverse arrangementer

LIPS finder hele tiden nye samarbejdspartnere. Det resulterer i en række gerne enkeltstående arrangementer. Blandet andet stod vi i 2013 — sammen med Skjulte steder — bag Litteratur i bunker, hvor der blev læst op i bunkeren på Regenburgs Plads. Vi arrangerede i foråret 2014 en koncert med Peter Laugesen og Ordklang,  og der var  Karen Blixens kønsballade, som Homoparnasset tog initiativ til. I 2013-15 stod LIPS bag SPOTscenen på Bogforum. Og i 2015-2017 har vi lavet oplæsninger og litterær performance/installation på NorthSide. Og så var der Jørgen Leth på LYNfabrikken, hvor vi i efteråret 2018 inviterede Lars Bukdahl til at fortælle om Leths litterære praksis og Nils Malmros til at fortælle om Leths filmiske praksis. Jørgen Leth var der naturligvis også selv og læste bl.a. op af sine digte.